SiolNET. Trendi Film in TV
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Že v videoteki DKino!

Nočni razgledi (Nocturama)

0

termometer

Nočni razgledi (Nocturama)

Družbeno aktualen in kontroverzno-provokativen prikaz radikalne skupine mladih, ki sredi francoske prestolnice izvedejo teroristični napad, po katerem ostanejo ujeti v nakupovalnem središču.

Francija, Nemčija, Belgija/2016/125 min.
Režija: Bertrand Bonello
Igrajo: Finnegan Oldfield, Vincent Rottiers, Hamza Meziani, Manal Issa, Martin Petit-Guyot, Luis Rego
Žanr: Dramatičen triler
Ocena IMDb: 6,7/10

Sredi Pariza skupina mladih ljudi načrtuje niz terorističnih napadov. Skupino sestavlja pet oseb različnih ras iz Evrope, Azije in Bližnjega vzhoda, preprosto naveličanih družbe, v kateri živijo.

Kot se za njihovo generacijo spodobi, njihova komunikacija in izvedba načrta temeljita na uporabi mobilnih telefonov. V nadaljevanju filma iste osebe spremljamo ujete v praznem nakupovalnem središču, skrite pred policijo in vojsko ...


V videoteki DKino si oglejte tudi: Ameriška pastorala (American Pastoral)

"Ko se lotiš iskanja igralcev, pri katerem želiš najti deset ljudi, večinoma naturščikov, si moraš vzeti veliko časa. Meni je vzelo osem ali devet mesecev. Če si vzameš čas, jih najdeš.

Scenarij je bil končan, vendar likov nisem do potankosti opisoval, želel sem, da bi igralci vnesli vse, česar nisem opisal, naj bo način govora ali hoje; da bi filmu prispevali svojo osebnost." Bertrand Bonello, režiser in scenarist filma


Nočni razgledi (Nocturama)


Zanimivosti:

• Po terorističnih napadih v Parizu novembra 2015 filma zaradi njegove občutljive tematike niso želeli prikazati na 69. filmskem festivalu v Cannesu.

• Prvotni naslov filma se je glasil Paris est une fête (Pariz je praznik), kar je francoski naslov spominov Ernesta Hemingwaya Pariz - premični praznik (A Moveable Feast), ker pa so te besede po terorističnih napadih v Parizu postale simbol upanja, so film v postprodukciji preimenovali v Nocturamo.

Režiser in scenarist filma Bertrand Bonello si je ta naslov sposodil od istoimenskega glasbenega albuma Nicka Cava iz leta 2003, saj mu je bila na njem všeč mešanica latinskega in grškega jezika, to pa je storil z glasbenikom dovoljenjem.

• Vse prizore v pariški podzemni železnici so posneli v gverilskem slogu.


Napovednik filma Nočni razgledi:

[video: 64381 / Nočni razgledi (Nocturama)]

Nočni razgledi (Nocturama)

Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

Film je na voljo tudi v spletni videoteki DKino na www.tvin.si.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin