SiolNET. Trendi Film in TV
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger
V videoteki DKino na SiOL TV!

Angelski delež (The Angels' Share)

0

termometer

Angelski delež

Komedija, s katero se veteran Ken Loach vrača v svet simpatičnih zgub in malih kriminalcev, kjer namesto obupa najde humor, optimizem in vero v človeško dobroto.

Velika Britanija, Francija, Belgija, Italija/2012/96 min.
Režija: Ken Loach
Igrajo: Paul Brannigan, John Henshaw, Gary Maitland, William Ruane, Jasmin Riggins, Roger Allam
Žanr: Komedija
Ocena IMDb: 7,0/10

Glasgow. Robbie, mlad fant, ujet v začaran krog nasilja, kriminala in dolgoročne nezaposlenosti, se pretihotapi v porodnišnico k svojemu dekletu Leonie in novorojencu Luku, odločen, da bo sinu omogočil drugačno življenje. A z Leoniejinim očetom za petami in bližajočo se sodno razpravo to ne bo lahko.

Med opravljanjem družbeno koristnih del, ki mu jih je namesto zaporne kazni naložilo sodišče, spozna dobrosrčnega nadzornika Harryja ter Rhina, Alberta in Mo, ki zaradi svoje preteklosti ravno tako kot on ne morejo najti zaposlitve.

Ko Harry pisano druščino uvede v skrivnosti, finese in radosti pokušnje viskijev, Robbie odkrije, da ima nos za to žlahtno žgano pijačo. Kdo bi si mislil, da bo njihovo življenje na glavo obrnil alkohol – pa ne kakšno poceni pivo, ampak eden od najboljših viskijev na svetu …


Angelski delež


"Upam, da bodo gledalci uživali v spoznavanju ljudi v tem filmu, predvsem tistih mladih, označenih za 'male kriminalce' ali 'prejemnike socialne podpore', in da bodo videli, da so to celoviti, duhoviti, pravi, resnični ljudje. Prav za vsako številko od tistega milijona nezaposlenih se skriva mlad človek, ki se spopada z brezupno prihodnostjo – in tu imamo štiri izmed njih." Ken Loach, režiser filma


"Čeprav se film, kot je za režiserja značilno, giblje v sferah socialnega realizma, pa je Loach tokrat obenem odpotoval tudi nekam drugam – verjetno gre za enega od njegovih najvedrejših, občinstvu najdostopnejših filmskih izdelkov. " Lucija Šuštar, Siol.net (Preberite si vso recenzijo filma Angelski delež.)


Zanimivosti:

• Film je osvojil nagrado žirije v Cannesu 2012 in odprl 23. Liffe.

• Naslov filma se nanaša na majhen odstotek viskija, ki vsako leto med postopkom staranja izhlapi iz sodov.

Ken Loach si je letos s filmom Jaz, Daniel Blake kot deveti režiser v zgodovini prislužil drugo zlato palmo. V Cannesu je prvič slavil leta 2006 s filmom Veter, ki trese ječmen.

Napovednik filma Angelski delež:

[video: 59398 / Angelski delež (The Angels' Share)]

Angelski delež (The Angels' Share)

SiOL TV: Na daljinskem upravljalniku izberite programsko mesto – DKino.

Film si lahko ogledate tudi v spletni videoteki DKino na www.tvin.si.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin