Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 12. 2017,
11.48

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Electrolux

Foto: Electrolux

Natisni članek

advertorial sušilni stroj Electrolux

Ponedeljek, 4. 12. 2017, 11.48

2 meseca, 1 teden

Z njim lahko povečamo stanovanje

Vsebino omogoča Electrolux

Foto: Electrolux

Sodobna stanovanja so zračna, prostorna, svetla in nam dajejo občutek udobja in domačnosti. Če želimo ohraniti brezhibno urejenost doma in hkrati prihraniti nekaj časa, je prava odločitev nakup sušilnega stroja.

Electrolux sušilni stroj | Foto:

S sušilnim strojem prihranimo veliko prostora, celo toliko, da bomo kmalu mislili, da imamo večje stanovanje. Znebili se bomo perila, ki nas vedno ovira na balkonu in nam kvari pogled na okolico. Poleg tega v stanovanju ne bo več motečega stojala za sušenje perila, ki nam jemlje prostor v spalnici ali dnevni sobi, če nimamo posebnega prostora za sušenje perila.

V stanovanje, ki smo ga opremili po najnovejših standardih, bomo zlahka vklopili tudi sušilni stroj, ne da bi pri tem porabili preveč prostora. Namestimo ga lahko na pralni stroj ali pa kar v omaro ali shrambo, celo pod kuhinjski pult.

Kako kupiti sušilni stroj?

Electrolux sušilni stroj | Foto:

Oblačila lahko hitro izgubijo obliko, prožnost in mehkobo. Najobčutljivejše tkanine lahko s pravim sušilnim strojem od prvega sušenja negujemo z moderno tehnologijo in vrhunsko kakovostjo.

Svilena oblačila se v pravem sušilnem stroju ne mečkajo, volnena se ne skrčijo, oblačila za dejavnosti na prostem pa ostanejo vodoodporna.

Upoštevajmo pet nasvetov pred nakupom sušilnega stroja:

  1. Kapaciteta polnjenja: Bodimo pozorni na zmogljivost sušilnega stroja, da bomo lahko vso oprano perilo posušili naenkrat.
  2. Sušenje s toplotno črpalko: Sušenje s toplotno črpalko zagotavlja maksimalno učinkovitost in minimalno izgubo energije. Tako lahko prihranimo tudi do 40 odstotkov električne energije. Perilo lahko sušimo pri nižjih temperaturah, kar je veliko bolj prijazno do oblačil.
  3. Inverterski motor: Napredna inverterska tehnologija zagotavlja optimalno energijsko učinkovitost in dolgotrajno tiho delovanje. Ne nazadnje je inverterski motor tudi zelo zmogljiv. Ohranja pravilno hitrost bobna ne glede na količino perila v njem in zagotavlja krajši čas sušenja.
  4. Certifikat Woolmark: To je certifikat, ki potrjuje nežno nego najobčutljivejših tkanin, kot sta volna in svila. S certifikatom Green in Blue lahko posušimo tudi tkanine z oznako samo za ročno pranje.
  5. Kondenzacija: Gre za količino vode, ki jo sušilni stroj izpusti v prostor med postopkom sušenja.

Prednosti Electroluxovih sušilnih strojev:

Electrolux sušilni stroj | Foto:

Brez prave montaže

Sušilnega stroja ni treba montirati, saj potrebuje le dovod vode in vir napajanja. Stroj preprosto vključimo v vtičnico. Kondenzirana voda se nato nabira v kondenzacijski posodi, ki jo snamemo in izpraznimo v umivalnik ali straniščno školjko. Stroj seveda lahko povežemo neposredno v odtočni sistem.

Brez obešanja

Ena od naprav, ki v gospodinjstvu prihrani največ časa, je prav sušilni stroj. Obešanje mokrega perila traja od 15 do 30 minut, medtem ko perilo iz sušilnega stroja zložimo v samo od desetih do 15 minutah. Poleg tega lahko zlahka operemo in posušimo od tri do pet bobnov perila na dan, kar je še posebej dobrodošlo pri družinah z več otroki.

S sušilnim strojem prihranimo vsaj pet ur tedensko, kar je 20 ur na mesec, ki jih lahko preživimo z družino in prijatelji.

Electrolux | Foto:

Brez likanja

Perila iz sušilnega stroja večinoma ni treba likati, kar nam prihrani dodaten čas.

Electroluxova tehnologija sušilnih strojev nežno posuši oblačila in tkanine, raven sušenja pa je mogoče dodatno nastaviti. Zato večine oblačil in hišnega tekstila (npr. kopalnih brisač, kuhinjskih krp, posteljnine) ni treba več likati, temveč jih preprosto zložimo in pospravimo v omaro. Sušilni stroj zmehča perilo in odstrani prah z oblačil, nitke, živalsko dlako in alergene, tako da je naš dom še čistejši.

V sušilnem stroju je mogoče posušiti vse materiale, tudi volno, svilo in športna oblačila. Electroluxov sistem PerfectCare vključuje sušilne programe, zasnovane za različne vrste materialov, ki omogočajo odlične rezultate in oblačila ščitijo pred poškodbami.

Brez mečkanja

Electrolux sušilni stroj | Foto:

Electrolux je ena redkih znamk, ki še vedno uporablja bobne s tremi rebri. Ta omogočajo boljšo obdelavo tkanin pri obratni centrifugi, kar odpravlja gube na tkaninah. Pri izbranih modelih lahko po sušenju fazo proti gubam podaljšamo do 120 minut.

Brez krčenja

Patentirani cikli sušenja zagotavljajo posebno gibanje bobna, ki preprečuje krčenje ali kosmatenje občutljivih tkanin. Patentiran program za volno se ponaša s certifikatom Woolmark Blue, ki zagotavlja izredno nežno sušenje brez nevarnosti krčenja kot pri običajnem sušenju volnenih oblačil. Ta certifikat imajo samo Electroluxovi sušilni stroji.

Brez hrupa

Electrolux uporablja tihe, zmogljive in vzdržljive inverterske motorje brez krtač v določenih modelih sušilnih strojev.

Brez vzdrževanja

S kombiniranim filtrom, ki zagotavlja popolno odstranjevanje puha z oblačil, Electroluxovi sušilni stroji ohranjajo nizko porabo energije in potrebujejo zelo malo vzdrževanja.

Electroluxovi sušilni stroji so izjemno energetsko učinkoviti in se uvrščajo v zgornje razrede energijsko učinkovitih naprav.

Electrolux sušilni stroj | Foto:

Brez prevelikih stroškov

Model PerfectCare 800 pri polni obremenitvi – to je sušenju osem kilogramov perila s programom Cotton – Cupboard Dry porabi zgolj 1,51 kilovatne ure električne energije. Pri paketu RWE Ideal, torej ceni 0,17 evra na kilovatno uro, to znaša 0,26 evra električne energije na cikel. Isti program s polovično obremenitvijo porabi 0,8 kilovatne ure, kar znaša 0,14 evra na cikel.

Cena vključuje DDV in vse druge elemente, ki sestavljajo ceno električne energije (električna energija; omrežnina, trošarine). Dodatna prednost tovrstnih nizkoenergetskih naprav je ta, da lahko uporabljamo pralni in sušilni stroj hkrati – to je mogoče ob uporabi sodobnega pralnega stroja z vhodno močjo največ dve kilovatni uri.

Prilagojeni programi sušenja celo za najobčutljivejše perilo

Electrolux sušilni stroj | Foto:

  • S sistemom GentleCare oblačila dalj časa ostanejo na otip kot nova. S sušenjem perila pri skoraj polovico nižji temperaturi kot pri običajnih sušilnih strojih oblačila niso nikoli izpostavljena nepotrebni toploti.
  • CycloneCare omogoča, da so oblačila povsem negovana ter enakomerno in nežno posušena z vseh strani z edinstvenim spiralnim zračnim pretokom.
  • Sistem SmartSense zazna vlažnost vsakega kosa perila v stroju. To pomeni, da so oblačila posušena enakomerno in zavarovana pred prekomernim segrevanjem za natančno sušenje.
  • DelicateCare prilagodi temperaturo in premikanje perila po bobnu, posnema ravno, nežno sušenje brez krčenja in izgube oblike. Kakovost oblačil je zagotovljeno ohranjena.

Electrolux sušilni stroj | Foto:

Nagrada ob nakupu stroja: darilna kartica za Terme Čatež

Z nakupom sušilnega stroja s toplotno črpalko Electrolux prejmete darilno kartico Terme Čatež, vredno 30 evrov, za razvajanje, sproščanje in uživanje. Več informacij o promociji na spletni strani Electrolux.

Ne spreglejte