Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Sreda,
28. 12. 2016,
18.11

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

zavijanje daril zavijanje darilo nasvet prazniki prazniki

Sreda, 28. 12. 2016, 18.11

6 let, 1 mesec

To so skrivnosti profesionalnega zavijalca daril

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90
zavijanje daril | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Zavijanje daril postaja vse večja industrija, ki vrhunec doseže decembra. Ta veščina je skozi leta postala vedno bolj cenjena in iskana, pa čeprav veliko ljudi misli, da zaviti darilo ni nič posebnega.

Na eni strani so ljudje, ki cenijo lepo zavita darila in to opravilo zaupajo le najbolj izkušenim, ali pa se pri tem sami zares potrudijo, spet drugi pa verjamejo, da je barvit papir nepotreben strošek, zavijanje pa zamudno, zato se zatečejo k darilnim vrečkam.

Uporabite škatle ali prosojne darilne vrečke (če že morate)

A darilne vrečke so najbolj neoseben del darila, pravi izkušena zavijalka daril Dabney Lee Woglom iz New Yorka. "Velik del darila je predstavitev," pojasnjuje in dodaja, da če že morate uporabiti vrečko, naj bo ta prosojna, darilo pa skrijte v barvit svilen papir. Iz ovijalnega traku na ročajih za piko na i naredite še pentljo.

Sicer pa je pravilo preprosto: "Darilo morate zaviti. Lepo zaviti. Položite ga v škatlo, papir režite v ravnih linijah, lepo ga prepogibajte in robove zalepite tako, da se lepilnega traku ne vidi."

Če boste darila dali v škatle, bodo veliko lepša in tudi element presenečenja bo boljši. | Foto: Thinkstock Če boste darila dali v škatle, bodo veliko lepša in tudi element presenečenja bo boljši. Foto: Thinkstock

Izberite prave potrebščine

Dabney pravi, da si morate najprej priskrbeti dobre in ostre škarje. Sama uporablja dvoje - ene za rezanje zavijalnega papirja in ene za rezanje ovijalnega traku.

Zavijalni papir kupuje v polah in ne v zvitkih, saj je darilo tako lažje zaviti, pravi. Tudi izbira materiala je pomembna, dodaja. "Raje kupite mat ovijalni papir, saj se na svetlečem poznajo odtisi in druge manjše napake.

Dobre in ostre škarje za rezanje papirja in traku so ključne. | Foto: Thinkstock Dobre in ostre škarje za rezanje papirja in traku so ključne. Foto: Thinkstock

Uporabljajte obojestranski lepilni trak

Kot že omenjeno, je za lepo zavita darila ključno, da se lepilnega traku ne vidi. To boste rešili z obojestranskim lepilnim trakom, razlaga Dabney. Ovijalni papir ovijte okrog darila, ga lepo prepognite na robovih, nato pa lepilni trak vstavite pod prepogibom, da ostane skrit.

Imejte v mislih, da je element presenečenja najpomembnejši pri izmenjavi daril, pri čemer pa seveda največjo vlogo igrajo privlačen zavijalni papir, trak in trud, s katerim smo darilo obdali.

Ko imate vse to pod nadzorom, lahko darilo zavijete kot največji mojster.

Save

Ne spreglejte