Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 9. 2013,
15.35

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

čiščenje pomivalni stroj pralni stroj

Petek, 20. 9. 2013, 15.35

6 let, 1 mesec

Šest stvari, ki jih narobe čistite

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Čistilne navade, ki jih že leta uporabljate, mogoče niso tako učinkovite, kot si mislite. Če želite biti veliko boljši pri čiščenju, poizkusite spodnje nasvete.

Posoda in pribor Ne napolnite pomivalnega stroja, kot da igrate tetris. Nakopičen pribor se ne bo enako opral, najbolje, da ga postavite v košaro tako, da je del, ki ga držite v roki, ko jeste, obrnjen navzdol. Bodite prepričani, da ne mešate srebrnega jedilnega pribora in jedilni pribor iz nerjavečega jekla, saj se srebrnina lahko poškoduje. Operite jo kar na roke.

Prav tako preprečite prenatrpano zlaganje posode, saj voda z detergentom potem ne bo prodrla v vsak del, zlasti tisti na vrhu. Še posebej umazane posode postavite na spodnji del stroja proti sredini.

Če uporabljate gel kapsule, jih dajte v poseben prostor za doziranje, saj če jih boste vstavili direktno v stroj, bodo prehitro razpadle in ne bodo tako učinkovite.

Zavesa za prho Stare zavese za prhanje ni treba vreči v koš za smeti, preprosto jo dodajte skupaj s starimi brisačami in odmerkom belila v pralni stroj in nastavite cikel nežno spiranje z vročo vodo. Nato je vzemite iz pralnega stroja, obesite in posušite.

Madež na preprogi in blazinah Če vam vaš instinkt govori, da morate madež direktno odstraniti z odstranjevalec madežev, se vam lahko zgodi, da boste samo še poslabšali stvar, mogoče celo uničili strukturo. Namesto tega dajte sredstvo za čiščenje na krpo in z njo nežno podrgnite, dokler madež ne izgine. Zatem ponovite postopek s tkanino, ki ste jo namočili v hladni vodi in oželi.

Okna Ne umivajte oken na sončni dan, ker se bodo prehitro posušila in nastale bodo lise na steklu. Operite okna, ko je oblačno. Najprej okvir okna in potem steklo. Medtem ko nekateri priporočajo uporabo časopisa za čiščenje oken, to lahko pusti nezaželene sledi. Raje se držite krp iz mikrovlaken.

Oblačila Pogosta napaka je, da se da v pralni stroj preveč detergenta ali mehčalca, saj to ne pomaga niti vašim oblačilom niti vaši koži. Vedno pazljivo izmerite količino detergenta in mehčalca in sledite navodilom na embalaži proizvoda. Če imate večjo količino umazanih oblačil, potem dodajte malce več detergenta ali mehčalca.

Elektronika Mobilni telefoni, tablice in druge pripomočki, ki jih držite v rokah, sčasoma postanejo lepljivi, vendar nikoli ni dobro direktno na njih pršiti s sprejem. Za čiščenje LCD-zaslona je najbolje uporabljati krpico iz mikrovlaken.

Ne spreglejte