Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 12. 2007,
15.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 19. 12. 2007, 15.20

8 let

Praznična darila, ki bodo popestrila vsak dom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V božično novoletnem času ponavadi z majhnimi ali malo večjimi pozornostmi obdarujemo tiste, ki so nam najbližje.

Zaradi norega ritma, ki ga narekuje veseli december pa se rado zgodi, da nam včasih preprosto zmanjka idej za darila. Ste kdaj pomislili da bi svojim najbližjim podarili nekaj, kar bo polepšalo njihov dom? Ponujamo vam nekaj predlogov za darila, ki bodo lepo popestrila domove vaših obdarovancev, brez kančka slabe vesti pa si jih lahko privoščite tudi vi.

Za vse ki se navdušujete nad malce drugačnimi, "odštekanimi" oblikami in živimi barvami, vam predstavljamo samostoječo svetilko Elvis, ki bo dodobra razveselila mlade (ali pa mlade po srcu). Svetilko, poimenovano po kralju Rock 'n' Rolla, lahko pri naših severnih sosedih (Kika), zanjo pa boste odšteli slabih 50 evrov.

Če tudi vam primanjkuje prostora za obešanje jaken in bund, ali pa če si zgolj želite malo bolj "stajliš" obešalnik, potem ne prezrite obešalnika Air. Viseč obešalnik italijanskega proizvajalca Cattelan, katerega višino lahko poljubno nastavljamo (do 250 cm), ni samo funkcionalen, je tudi pravi okras vašega doma. "Zrak" lahko dobite pri podjetju Dom Design, vaš pa bo za 194 evrov.

Vedno dobra izbira za božično darilo je tudi posteljnina. "Los", posteljnina, ki jo ponujajo pri Schäfer-Boutique Slovenija vas bo s svojo toplo barvo in samosvojim dizajnom zagotovo navdušila, tudi če niste ljubitelj Losov. Mehak biber iz čiste volne pa vas bo grel celo zimo. Posteljnino boste pod jelko lahko postavili že za slabih 35 evrov.

Svoje mesto med darili bo zagotovo našla tudi porcelanasta vaza proizvajalca Home Affaire, ki je na voljo v treh različnih velikostih in dveh barvah: oranžni ali zeleni. Zanjo boste na spletni strani Otto.de odšteli med 6 in 10 evrov.

Za slabih 40 evrov boste na isti spletni strani lahko naročili tudi stensko uro, katere posebnost je ta, da je sestavljena iz več kvadratkov, ki jih boste lahko poljubno premikali po steni, ter ustvarjali vzorce, ki so vam najbolj všeč. Kocke so lahko srebrne ali pa kombinacija različnih barv. Da je ura hkrati tudi izredno "stajliš", nam verjetno ni treba poudarjati.

Da je švedska Ikea eden najbolj priljubljenih proizvajalcev pohištva tudi pri nas, nam ni treba posebej poudarjati. Lahko pa vas opozorimo na njihov usnjen fotelj Hamra, katerega čiste in preproste linije so primerne za čisto vsak dom (pa če je vaše pohištvo bolj moderno, ali pa klasično). Za fotelj, ki ga lahko dobite v štirih različnih barvah, boste odšteli natanko 449 evrov.

Če vas vaša otroška igrivost še ni zapustila, si (ali pa vašim najdražjim) za darilo privoščite oblazinjeno gugalnico Me&U proizvajalca Softline, ki jo pri nas ponuja podjetje Dom Design. Gugalnico na steno pritrdimo s kovinskim obešalom, oblazinjena pa je s filcem, ki je na voljo v različnih barvah (različni odtenki sive, redeča, vijolična, modra …).

Na spletni strani design 3000 smo naleteli na zanimiv artikel, ki navdušuje predvsem s svojo izvirno idejo in visoko stopnjo uporabnosti. "Load ding" je nekakšen predalček, ki ga namestimo na vtičnico, s katero nato tvori zaokroženo celoto. Vanj lahko pospravimo razne električne naprave, medtem ko se polnijo. Tako bosta mobilni telefon ali pa mp3 player imela svoj prostor, vi pa se boste ognili nadležnim kablom, ki ležijo vse povprek. Pa recite da nismo našli idealnega darila? Kupite ga lahko za 9.90 evra.

Veliko ljudi naravnost obožuje pitje kave, a le malo jih zna pri tem opravilu zares uživati. Prvi korak v to smer lahko naredite z nakupom darilnega seta za kavo, ki poleg dveh skodelic in priročnega pladnja, vsebuje tudi dva različna okusa kave in sladkor. Vse skupaj lahko za slabih 49 evrov naročite na spletni strani Najdarila.com.

Zakaj ne bi svojim najdražjim podarili črke? Ne ni se nam zmešalo, radi bi vas zgolj opozorili na švicarsko podjetje SET 26, ki ponuja pohištvo v obliki 26. črk abecede. Poleg tega da so njihove "črke" stilsko dovršene in imajo močno izrazno moč, so tudi praktične, saj lahko opravljajo funkcijo omare, predalnika, itd … Edina ovira pri nakupu tega darila bi lahko bila cena, saj boste za posamezno črko odšteli od slabih 700 evrov (za črko i) pa vse do krepko čez 2000 evrov (črka o stane 2185 evrov).

Ne spreglejte