Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 6. 2018,
8.23

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Vsebino omogoča Petrol

Natisni članek

Petrol sončna elektrarna energija advertorial

Torek, 19. 6. 2018, 8.23

2 meseca, 3 tedne

Pod eno sončno streho

Vsebino omogoča Petrol
petrol

Električna energija za uporabo v gospodinjstvu in napajanje avtomobila je lahko skoraj brezplačna. Sončna energija je obnovljiv vir energije, ki nam bo na voljo, dokler bo sijalo sonce.

Imeti svoj, obnovljiv vir energije je neprecenljivo, česar bi se vsi lahko veliko bolj zavedali. Lasten vir energije nam namreč omogoča, da smo neodvisni od nihanja cen energentov na trgu ter od gospodarskih in političnih dogajanj, ki lahko vplivajo na dobavo energentov.

Med obnovljive vire energije spada tudi energija sonca oziroma svetlobe. Sončne celice so tehnološko dovršena naprava, ki lahko direktno pretvarjajo sončno energijo v električno energijo, za kar potrebujejo le dovolj veliko gostoto svetlobnega toka. Sončne elektrarne pa veljajo za enega najbolj čistih in okolju prijaznih načinov proizvodnje električne energije.

Naše potrebe po električni energiji strmo naraščajo, zato potrebujemo vedno več klasičnih, neobnovljivih, virov energije, ki jih je vse manj (termoelektrarne). Izraba obnovljivih virov energije tako postaja pomemben strateški cilj v Evropi in tudi pri nas.

Investicija v sončno elektrarno je na prvi pogled visoka, vendar v času njene predvidene življenjske dobe, ki znaša najmanj 30 let, prihranimo več deset tisoč evrov. Naložba v solarne celice in posledično v sončno elektrarno se lahko v celoti povrne že v desetih letih.

Petrol sončna elektrarna je okolju prijazna Energetska rešitev, ki vam prinaša izjemne prihranke pri električni energiji.

Vas zanima ali je streha vašega doma primerna za nadgraditev s Petrol sončno elektrarno. Preverite tukaj

Kako deluje sončna elektrarna?

petrol sončne elektrarne | Foto: Petrol Foto: Petrol

Celoten sistem deluje popolnoma avtomatično. Samodejno se vklopi zjutraj, ko je svetlobe dovolj za njegovo delovanje, razsmernik pa se sinhronizira z električnim omrežjem in oddaja električno energijo vse do sončnega zahoda. Vsak dan enako, vse dni v letu. 

Ko izbiramo sončno elektrarno moramo vedeti, katere porabnike nameravamo napajati s solarno energijo. Pomembno je določiti tudi, koliko ur dnevno bo izbrani porabnik izkoriščal solarno energijo. Potrebno je upoštevati porabo električne energije vaših največjih porabnikov in tako učinkovito izbrati najprimernejšo moč sončne elektrarne.

Družina Petrič poiskala Energetsko rešitev za svoj dom

Mlada družina Petrič si je od nekdaj želela, da bi bil njihov dom zibelka topline, udobja in brezskrbnosti. Ko je iskala najboljše rešitve za svoj novi dom, je obiskala prodajno-razstavni Energetski center Petrol in našla prav vse, kar potrebuje za udobno bivanje.

Petrolovi svetovalci so že na začetku poskrbeli, da je mlada družina izbrala najboljšo Energetsko rešitev za svoj dom.

Petrol prvim sto kupcem sončne elektrarne podarja možnost za osvojitev 99-odstotnega popusta

petrol | Foto:

Da si je družina Petrič lahko brez kreditne obremenitve privoščila svojo lastno paketno ponudbo Energetskih rešitev, so jim v Petrolu ponudili ugodno Petrol financiranje brez pologa, brez obresti, do sedem let. Z nakupom pa so pridobili tudi možnost osvojitve 99-odstotnega popusta pri nakupu Petrol sončne elektrarne.

Ponudba velja le za prvih sto kupcev, ki bodo do 31. avgusta 2018 kupili Petrol sončno elektrarno. Oglejte si ponudbo na www.petrol.si/akcije-SE in izkoristite možnost, da svoj dom nadgradite z vrhunsko sončno elektrarno z 99 odstotki popusta.

Vse pod eno sončno streho

Vsa družina se je nemudoma navdušila nad sončno elektrarno, ki je okolju prijazna Energetska rešitev, hkrati pa zagotavlja izjemne prihranke pri električni energiji. Lastna električna energija je nekaj, o čemer je oče Peter sanjal že od nekdaj. Ideja, da lahko sončno energijo pretvori v električno, ki jo za delovanje potrebujejo vsi telefoni, hladilnik, klimatska naprava in celo družinski električni avto, ga je popolnoma prevzela.

Prilagojena Energetska rešitev za vsak dom

Vsi, ki bi si radi preuredili dom v prijetno okolje, lahko na Petrolu izbirajo med sončno elektrarno, toplotnimi črpalkami, IR-paneli, klimatskimi napravami, plinskimi pečmi, ogrevanjem na lesno biomasodomačimi polnilnicami za električna vozila in električnimi kolesi.

V Energetskem centru Petrol vam brezplačno pripravijo tudi izračun optimalne Energetske rešitve za vaše potrebe in vam tako pomagajo do še udobnejšega bivanja. Vsaka od rešitev vključuje tudi dostavo, montažo in zagon ter zagotavlja prihranke pri porabi električne energije.Pri Petrolu je mogoče najti tudi pestro ponudbo energentov. Za svoj novi dom lahko po ugodnih cenah izbirate med elektriko, zemeljskim plinom, lesno biomaso ali kurilnim oljem, odvisno od tega, za kakšen način ogrevanja se boste odločili.

V primeru, da bi vam zastavljena vprašanja povzročala težave, lahko pravilne odgovore najdete na Petrolovi spletni strani.
Ne spreglejte