Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 5. 2012,
21.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 1. 5. 2012, 21.35

8 let

Naveličani stare podloge za računalniško miško?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Naredite si novo ali le prenovite staro in obrabljeno! Gre za preprost in hiter ustvarjalni projekt, ki vas bo navdušil, končni izdelek pa polepšal delovni prostor.

Čeprav smo nekateri ob prenosnih računalnikih z drsnikom in tablicah z zasloni, odzivnimi na dotik, že kar malce pozabili na računalniške miške, so te kdaj še vedno nepogrešljive. Ker velja, da miška lepše "pelje" čez mehko in podlogo, jim pot lajšamo z različnimi podlogami, ki pa so, roko na srce, pogosto dolgočasne, pustih barv ali polne kričečih oglasnih napisov. Če ste svoje podloge za miško že naveličani ali pa bi jo najraje zabrisali v koš za smeti, se lahko lotite njene prenove. Kako? Berite dalje.

Prenovljena ali nova?

Če želimo stari podlogi dati novo podobo, jo prej očistimo z mokro krpo. Če zgornja plast, na kateri je navadno motiv, že odstopa od spodnje penaste, jo previdno odlepimo in uporabimo le peno. Za novo podlogo pa na kupljeno peno obrišemo rob krožnika (ali krog zarišemo s šestilom) in nato krog po obrisu izrežemo s škarjami. Seveda se lahko odločite tudi za kakšno drugo obliko podloge, pravokotnik, kvadrat ...

Enako obliko prerišemo na izbran kos blaga in prav tako izrežemo. Pri tem je bolje, da blaga ne izrežemo natančno, temveč pustimo nekaj centimetrov blaga viška, da se ne bomo ušteli pri lepljenju.

Podlogo na eni strani tanko a natančno premažemo z lepilom za blago. Še posebej bodimo pozorni na robove. Ko je celotna površina pene prekrita, nanjo poveznemo blago, tako da je motiv na blagu obrnjen navzgor. Blago pogladimo in močno pritisnemo ob podlago, še posebej ob robovih. Na tem mestu lahko podlogo za nekaj časa postavimo pod težak predmet, denimo kup knjig, da se blago res dobro sprime s podlago. Po slabi uri, ko se lepilo posuši, obrežemo odvečno blago, podloga za miško pa je pripravljena na uporabo.

Pa veselo klikanje!

Ne spreglejte