SiolNET. Trendi Dom
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Maksimalni izkoristek prostora

3

termometer

Bralka se je za nasvet za opremo kuhinje in kopalnice v zgornjem delu hiše obrnila na strokovnjake za opremljanje notranjih prostorov iz salona Elementare.

Predlagano rešitev opreme dnevnega prostora s kuhinjo in jedilnico predstavlja arhitekta Nina Juratovec iz salona notranje opreme Elementare.

Za udobje bo dovolj prostora V prostoru, ki je prvotno imel dvoje vrat, kar je ponavadi moteč dejavnik pri razporejanju opreme, je dobro najprej določiti, kje bo glavni vhod v dnevni del domovanja, razlaga arhitektka. Glede na prostorske dejavnike so se odločili, da zaprejo leva vrata, glavni vhod pa uredijo tik ob obstoječem dimniku, kjer so vratno odprtino minimalno premaknili.

Ob vstopu v dnevni prostor so predvideli sedežno garnituro in regale za knjige ter televizijski sprejemnik. Kavč je kljub manjšim razsežnostim prostora dovolj velik za udobno razvajanje, saj omogoča različne tipe sedenja in tudi ležanja.

Namesto klasičnega tabureta v salonu predlagajo manjše kose pohištva, ki so poljubno razporejeni po prostoru in jih tako lahko uporabljamo na več načinov.

Ker prostora z regali in televizijo niso želeli povsem zapreti in zapolniti, so uporabili elemente, ki dobesedno lebdijo v zraku, saj so nevidno pritrjeni na steno. Kompozicijo si lahko poljubno sestavimo – glede na želje in potrebe, pojasnjuje arhitektka.

Kuhinjski del je po zaprtju vratne odprtine postal velik in prostoren. Ta del stene je zdaj v celoti zapolnjen z višjimi elementi, kjer so vse potrebne enote za shranjevanje. Zaradi nižjih preostalih omar prostor ni povsem zaprt. V preostali del kuhinje lahko namestimo samo spodnji niz elementov, po potrebi pa tudi kakšen viseči element. Ali se odločimo tudi za viseče elemente, je odvisno predvsem od tega, koliko shranjevalnega prostora v resnici potrebujemo.

Jedilnica z vhodom na balkon, ki ločuje kuhinjski del in dnevno sobo, je kot središče v prostoru. Ta je lahko poudarjena z lepim visečim ali stenskim svetilom. Ker večino časa ne potrebujemo mize večjih dimenzij, arhitektka predlaga mizo, ki jo je mogoče raztegniti.

Bivanje v prostoru bo prijetnejše, če ga popestrimo z barvami. Nevtralno in z lesom kombinirano pohištvo lahko dopolnimo z barvnimi dodatki in barvnimi stenami, še svetujejo v salonu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin