SiolNET. Trendi Dom
1,35

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ko se iz "Triglava" rodi nova slovenska znamka

1,35

termometer

Tri gore
Blazina Triglav je bila kriva za začetek nove znamke. Foto: Tri gore

Izpod kreativnih rok Brine Srebre in Jasmine Padar je nastala nova slovenska znamka Tri gore, ki je poklon naravi, pravita. Pod njenim imenom namreč ustvarjata izdelke, navdihnjene z lepotami Slovenije.

Vse se je začelo z blazino v obliki gore, čemur je sledil preblisk: zakaj ne bi blazina postala Triglav? In ko je blazina postala Triglav, sta Brina Srebre in Jasmina Padar prvič dobili idejo, da bi na tem temelju zgradili kar blagovno znamko. Poimenovali sta jo Tri gore, še en poklon našemu najvišjemu vrhu.

"Blazina Triglav je dovolj zgovorna sama zase, nisva želeli, da bi bilo ime blagovne znamke enako. Prav tako se nisva želeli omejiti, saj nisva vedeli, ali bo to edini izdelek znamke. Tako sva prišli do neke izpeljanke iz imena naše najvišje gore," ime pojasnjuje Jasmina.

Blazina, s katero se je vse začelo, je "gigantski turistični spominek," pravita, ki je občasno tudi protokolarno darilo Republike Slovenije na športnih prireditvah.

Brina in Jasmina pri delu. Brina in Jasmina pri delu. Foto: Tri gore

Blazina je lahko lep in uporaben spomin na Slovenijo, pravita. Blazina je lahko lep in uporaben spomin na Slovenijo, pravita. Foto: Tri gore

"Triglavu" so kmalu sledili novi izdelki, ki so prav tako poklon slovenskim naravnim lepotam. Najprej sta izdelali lončke in skodelice, ki imajo poleg oblikovalske vrednosti tudi uporabno, ponujata pa tudi večnamenski športni šal in majice s potiskom. Gre za smiselno nadaljevanje, razlagata.

"Po duši in izobrazbi sva oblikovalki in tako sva preprostim, a praktičnim rečem le nadeli estetski videz. Morda jih nekateri že zgolj zaradi tega z veseljem vzamejo s sabo na pot."

Sledile so skodelice ... Sledile so skodelice ... Foto: Tri gore

Tri gore Foto: Tri gore

Med stenami dvatisočakov se zaveš svoje majhnosti

Narava Jasmini in Brini predstavlja neizčrpen vir navdiha in odklop od težav modernega sveta. Vedno znova z velikim veseljem obiščeta slovenske Alpe, kjer še tako velike težave postanejo majhne in ničvredne skrbi.

Med stenami dvatisočakov se zaveš, kako majhen je v resnici tvoj obstoj in z njim vred tudi vse tvoje težave. To me zmeraj očara.

A njuni najljubši kotički so tisti, ki so jima najbližje in zato tudi najbolj domači. "Kot, recimo, Pohorje, Rogla ali Logarska dolina."

... in nogavice. ... in nogavice. Foto: Tri gore

Tri gore Foto: Tri gore

Preverite tudi:

Matea Benedetti Trendi Slovenska oblikovalka, ki jo je finančno podprla najbogatejša Slovenka #video Maja's Closet, izposoja oblek Trendi Prijateljici odprli prvo slovensko spletno trgovino za izposojo oblek prestižnih znamk #foto #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 55
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin