Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 7. 2017,
9.51

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Natisni članek

arhitekturni nasvet kopalnica bela arhitektura

Četrtek, 6. 7. 2017, 9.51

6 let, 1 mesec

Arhitekturni nasvet

Bela kopalnica, v kateri ni stranišča

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43
kopalnica bela | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Bralec želi urediti kopalnico tako, da bo ta v beli barvi, v njej pa ne bo straniščne školjke in banje. Namesto tega želi prho, srednje velik umivalnik in vgradno omaro za kopalniške potrebščine. 

Bralec nam je poslal skico obstoječe kopalnice z željo po predlogu ureditve prostora brez straniščne školjke in banje, najraje vse v beli barvi. Ločen prostor stranišča v stanovanju namreč že obstaja. V prostoru za kopalnico želi najnujnejše, torej prho velikosti vsaj 80 krat 80 centimetrov, srednje velik umivalnik in veliko vgradno omaro. V tej želi imeti shranjene vse kopalniške potrebščine, prav tako spodnje perilo in čistila. Prestavitev vrat ni mogoča, ker bo obstoječa vrata bralec obnovil.


Predlog rešitve:

Pri rešitvi sem upoštevala, da mora biti prostor čim bolj odprt in v največ dveh barvnih odtenkih, saj ima bralec rad minimalizem oziroma rek manj je več. Sanitarna keramika, stene, tla in strop so v beli barvi, preostali sanitarni elementi, kot so pipe, odtoki, ročaji brisač ipd., pa v kovinski izvedbi.

Obstoječe stanje in predlagana rešitev (desno):  kopalnica bela | Foto: Jana Malenšek, arhitektka Foto: Jana Malenšek, arhitektka

Predlagam umivalnik dolžine 90 centimetrov, ki se ga montira sredinsko med stekleno steno - ta enostransko končuje prho 80/95 centimetrov - in steno proti hodniku. Predlagam, da se namesto kadi za prho izvede ožja talna kanaleta, kot jo vidimo na spodnji fotografiji:

Kar bralec potrebuje za shranjevanje, je skrito v omari za vrati, ki poteka od stene do stene ter od tal do stropa, prav tako v beli barvi in iz vodoodpornega materiala. Ker bralec navaja, da ne potrebuje dodatnega radiatorja (obstoječi radiator bo odstranil in izvedel električno talno gretje), je lahko prostor za brisače levo (za obraz in roke na steni) in desno (brisače za prhanje na steklu prhe) od umivalnika. Primer mogoče rešitve ročajev za brisače na steklu prhe je razviden na spodnji fotografiji z Instagrama:

Za stensko in talno obdelavo predlagam s polimeri obogaten cement v belem odtenku, primer talne in stenske obdelave lahko vidite tukaj: 

 

Minimal, Modern and... Microtopping. #AboveAllMicrotopping

A post shared by Microtopping (@micro_topping) on

Za poživitev prostora in ohranjanja ideje manj je več predlagam dizajnerske pipe, ki hkrati s poličko omogočajo prostor za zobno pasto s ščetko ali trdo milo ipd. V prostoru prhe je dovolj prostora za šampon in gel za prhanje. Primer dizajnerske pipe je razviden spodaj:

Poleg stropnih svetil predlagam tudi osvetlitveno dizajnersko ogledalo, kot je to:

 

Kartell 🅱y Laufen #rules Black ◾️Mood design by Ludovica ➕ Roberto Palomba #kartellbylaufen #KbyLperfectemotion

A post shared by Kartell by Laufen (@kartellbylaufen) on

Ker si bralec želi belo, svežo in čisto kopalnico, lahko prostor dodatno poživi z brisačami v več odtenkih. Če želi v prostoru ohraniti belino, ga lahko dopolni z belimi brisačami. Primera dodajam spodaj.

 

The ultimate spa inspired towels #luxe #bathroomgoals #homeinterior 🛁

A post shared by Christy (@christy_home) on

 

Femininity is in the details... #FretteStories #FretteForFun #FretteOfficial #FretteSS17 #Frette

A post shared by Frette (@fretteofficial) on

 

VPRAŠAJTE ARHITEKTA: Potrebujete nasvet, kako prenoviti prostor v svojem domu? Na e-naslov urednik@tsmedia.si nam pošljite kratek opis prostora in za kakšen namen ga uporabljate. Priložite skico prostora.

 

POJASNILO: Arhitektka pripravlja nasvete in idejne skice na podlagi informacij, ki jih posredujejo bralci. Obstaja možnost, da informacije niso popolne. Arhitektka in družba TSmedia d.o.o. ne odgovarjata za morebitne zaplete in napake pri izvedbi gradbenih posegov

Ne spreglejte