SiolNET.
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Swaty in Comet združena v SwatyComet

1

termometer

Družbi Comet in Swaty tudi uradno delujeta kot združeno podjetje, saj je to odslej vpisano v sodni register, je potrdil prvi mož dosedanjih dveh, odslej pa enega podjetja Aleš Mikeln.

Združitev je omogočila lastniška konsolidacija, pospešile pa so jo zaostrene gospodarske razmere, ki so zahtevale takšno odločitev. Sedež združenega podjetja bo v Mariboru Podjetji, katerih lastnik je že nekaj časa ljubljanska Avtotehna, sta že pretekli mesec s podpisom združitvenega akta odprli pot zadnjemu dejanju v procesu združevanja, ki je intenzivno potekal od septembra lani, priprave in razmišljanja o skupnem podjetju pa segajo še dlje v zgodovino. Družba bo odslej na trgu nastopala z imenom SwatyComet, sedež združenega podjetja bo v Mariboru, vodenje pa je prevzel Mikeln, dosedanji direktor obeh družb. Pričakujejo uspešno nadaljnjo rast Družbi sta ves čas svojega dosedanjega delovanja tekmovali z velikimi svetovnimi proizvajalci brusnih izdelkov, obe pa sta izvozili okoli 80 odstotkov svoje proizvodnje. Dokončna združitev po mnenju Mikelna pomeni izpolnitev vseh pogojev za doseganje novih sinergijskih učinkov in nadaljnji razvoj na številnih svetovnih tržiščih dobro uveljavljene in specializirane proizvodnje kakovostnih brusov. Uprava in lastniki zdaj pričakujejo uspešno nadaljnjo rast, večjo dolgoročno stabilnost, s tem pa tudi večjo varnost za zaposlene.

Delovali bodo na štirih lokacijah V novem podjetju bo proizvodni program razdeljen na tri strateške poslovne enote, ki bodo delovale na štirih različnih lokacijah. Na področju programa široke potrošnje, ki bo potekal v Zrečah, želijo postati eden od treh najpomembnejših in največjih proizvajalcev v Evropi.

V Mariboru in deloma v Oplotnici bo potekala proizvodnja programov, namenjenih pretežno profesionalnim uporabnikom v industriji. S temi programi, kjer bo poudarek na razvoju inovativnih izdelkov z visoko dodano vrednostjo, želijo v ciljnih skupinah postati prepoznaven igralec na trgu.

Proizvodnja tehničnih tkanin še naprej v Ločah Lastna proizvodnja tehničnih tkanin, ki je ena od glavnih konkurenčnih prednosti podjetja, bo še naprej potekala na lokaciji v Ločah. Pomembna cilja na segmentu tehničnih tkanin pa sta ostati med največjimi proizvajalci za brusno industrijo in z novimi programi prodreti tudi v druge veje industrije.

Ob tem v novem podjetju še poudarjajo, da združitev ne pomeni nujno zmanjševanja števila delovnih mest, saj so delovna mesta neposredno vezana le na naročila, pomeni pa optimiranje proizvodnih, tržnih in razvojnih procesov, ki so nujni za uspešno konkuriranje na zahtevnem trgu. Doseganje zastavljenih ciljev bo poleg znanja, izkušenj in vizije, ki jih pomembna poslovna akterja na tem področju vsekakor imata, odvisno tudi od hitrosti okrevanja in smeri razvoja globalne gospodarske situacije.

Letos načrtujejo 20-odstotno rast Poslovne načrte za letos so pripravili še za dve ločeni podjetji, njun seštevek pa bo odslej predstavljal skupni poslovni načrt. Po Mikelnovih besedah letos načrtujejo 20-odstotno rast, ta načrt pa vsaj v prvih treh mesecih v celoti izpolnjujejo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin