SiolNET. Sportal ZOI
3,05

termometer

  • Messenger
  • Messenger
ZGODBE, KI JIH PIŠEJO OLIMPIJSKE IGRE

Slovenski fenomen: šest smučarjev, tri države

3,05

termometer

Na umiritev vremenskih razmer in začetek olimpijskih tekmovanj v Pjongčangu oziroma Jeongseonu ne čaka zgolj deset slovenskih smučarskih reprezentantov, temveč še dva, ki sta svet smučanja prav tako spoznala v Sloveniji.

Od našega poročevalca iz Pjongcanga | Foto: Slovenskih smučarjev na ZOI 2018 ne najdemo le v slovenski reprezentanci. | Foto: Stanko Gruden, STA Slovenskih smučarjev na ZOI 2018 ne najdemo le v slovenski reprezentanci. Foto: Stanko Gruden, STA

Ko je pred štirimi leti Soči gostil moško smukaško preizkušnjo, ki vselej velja za enega od vrhuncev olimpijskih iger, je zaradi poškodb in skromnejših rezultatov slovenske barve branil le Klemen Kosi. Zanimivost tiste tekme, ki jo je dobil Avstrijec Matthias Mayer, pa je bila, da sta bila na štartu vendarle dva Mariborčana. Poleg Kosija še Alek Glebov, ki je do leta 2010 nastopal za Slovenijo, nato pa je v želji po olimpijskem nastopu izkoristil ruske korenine ter prestopil v reprezentanco države gostiteljice.

Štiri leta pozneje Klemen Kosi še zdaleč ne bo edini slovenski reprezentant na štartu smuka, ki so ga morali organizatorji zaradi premočnega vetra z nedelje prestaviti na četrtek. Družbo mu bodo namreč delali še Boštjan Kline, Martin Čater in Miha Hrobat. S tem pa zastopstvo slovenskih državljanov na smukaški štartni listi še ne bo končano.

Po progi se bosta namreč spustila tudi Ljubljančan v srbskem dresu Marko Vukičević in koroški zobozdravnik Albin Tahiri, ki je v petek na otvoritveni slovesnosti 23. ZOI nosil kosovsko zastavo, zdaj pa bo postal prvi športnik te države na zimskih igrah. Na štartu bo torej šest smučarjev iz Slovenije, ki bodo razpršeni po treh reprezentancah.

Preberite še: Tahirija in Vukičevića smo v našem mediju že predstavili:

Slovenska šesterica na smuku 23. zimskih olimpijskih iger

Boštjan Kline (SLOVENIJA) | Foto: Stanko Gruden, STA Boštjan Kline (SLOVENIJA) Foto: Stanko Gruden, STA


Klemen Kosi (SLOVENIJA) | Foto: Stanko Gruden, STA Klemen Kosi (SLOVENIJA) Foto: Stanko Gruden, STA


Martin Čater (SLOVENIJA) | Foto: Stanko Gruden, STA Martin Čater (SLOVENIJA) Foto: Stanko Gruden, STA


Miha Hrobat (SLOVENIJA) | Foto: Stanko Gruden, STA Miha Hrobat (SLOVENIJA) Foto: Stanko Gruden, STA


Marko Vukičević (SRBIJA) | Foto: Stanko Gruden, STA Marko Vukičević (SRBIJA) Foto: Stanko Gruden, STA


Albin Tahiri (KOSOVO) | Foto: Getty Images Albin Tahiri (KOSOVO) Foto: Getty Images

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 153
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin