SiolNET. Sportal ZOI
0,25

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Trenerka odšla

Zaplet v jamajški bob ekipi. Bo ostala brez nastopa na OI?

0,25

termometer

Jazmine Fenlator-Victorian  Carrie Russell
Foto: Reuters

Jamajška ženska ekipa v bobu je nekaj dni pred nastopom na olimpijskih igrah v Pjongčangu ostala brez trenerke. Nastop Jamajčank je zdaj pod vprašajem, saj je Nemka Sandra Kiriasis lastnica boba, s katerim naj bi se tekmovalki spustili po stezi.

"Globoko smo razočarani nad njeno odločitvijo, da zapusti program. Zahvaljujemo se ji za njen neprecenljiv prispevek k prvemu nastopu jamajške ženske ekipe v bobu na olimpijskih igrah," se glasi uradno sporočilo Jamajške zveze za bob in skeleton (JBSF).

Predsednik JBSF Christian Stokes je bil v izjavi za medije malo manj takten: "Gospa je bila izjemno destruktivna sila v ekipi. Zdaj, ko ni več del ekipe, je sinergija veliko boljša, napetosti so se zmanjšale, športnici pa se lahko zdaj skoncentrirata v veliko bolj zdravem okolju."

Tukaj ni boginj

"Imamo našega visoko učinkovitega direktorja Joa Manninga in trenerja Dudleyja Stokesa, ki sta bila z ekipo vso sezono in sta zaslužna za dosežke, tako da so se stvari po njenem odhodu samo izboljšale," je nadaljeval Stokes. "Če prideš v ekipo, moraš biti ekipni igralec. Tukaj ni bogov in boginj," je dodal po navedbah časnika Guardian.

Sandra Kiriasis še ni bila tako razočarana. Sandra Kiriasis še ni bila tako razočarana. Foto: Reuters

Še nikoli tako razočarana

Po poročanju BBC je Kiriasisova, ki je lastnica boba, s katerim naj bi nastopili Jamajčanki, odšla, ko naj bi spremenili njeno vlogo v ekipi. "Nikoli še nisem bila tako razočarana v tem športu, v svojem življenju," je povedala nekdanja olimpijska, svetovna in evropska prvakinja. "Športnici sta mi povedali, da ne razumeta, zakaj se je to zgodilo, saj nimata težav z mano in imamo dober odnos," je dodala.

Jamajška ženska ekipa v bobu na olimpijskih igrah v Pjongčangu je pritegnila precej pozornosti, podobno kot nastop jamajške moške ekipe v bobu na olimpijskih igrah v Calgaryju leta 1988, po katerem so posneli filmsko uspešnico Ledene steze.

Jazmine Fenlator-Victorian in Carrie Russell bosta prvi Jamajčanki, ki bosta nastopili na zimskih olimpijskih igrah.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin