Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 1. 2022,
14.00

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,80

Natisni članek

Martin Čater Boštjan Kline Miha Hrobat Aleksander Aamodt Kilde Kitzbühel

Sreda, 19. 1. 2022, 14.00

2 leti, 3 mesece

Kitzbühel, trening moškega smuka (sreda)

Hrobat še nikoli tak dober na slovitem Streifu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,80
Aleksander Aamodt Kilde | Aleksander Aamodt Kilde je bil najhitrejši na uvodnem treningu prestižnega smuka v Kitzbühlu. | Foto Reuters

Aleksander Aamodt Kilde je bil najhitrejši na uvodnem treningu prestižnega smuka v Kitzbühlu.

Foto: Reuters

Norvežan Aleksander Aamodt Kilde je bil najhitrejši na prvem treningu smuka pred preizkušnjama v kraljevski disciplini za svetovni pokal alpskih smučarjev v Kitzbühelu. Drugi čas si delita Italijan Matteo Marsaglia in Avstrijec Matthias Mayer (+0,22). Od treh Slovencev je najboljša vožnja uspela najmlajšemu. Miha Hrobat je bil 14. (+1,41).

Kitzbühel
Sportal Kaj vremenska in epidemiološka slika pomenita za Kitzbühel?

Miha Hrobat | Foto: AP / Guliverimage Miha Hrobat Foto: AP / Guliverimage Šestindvajsetletni Miha Hrobat še nikoli ni bil tako dober na smukaških treningih na Streifu. Pred dvema letoma je v Kitzbühelu z 19. mestom na superveleslalomu posegel po najvišjih uvrstitvi na tem prizorišču ter bil prvič del dvajseterice. Hrobat je imel številko 48 na startu. Boštjan Kline je poskrbel za 32. čas treninga (+2,42), Martin Čater, ki je smuka v Wengnu končal na desetem in šestem mestu, je vpisal 39. mesto (+3,44).

Uradni preizkus je bil na sporedu že v torek, a so ga odpovedali. V četrtek bo sledil še en trening, v petek in soboto bosta na sporedu smukaški preizkušnji, tekmovanje, 82. pokal Hahnenkamm, se bo sklenilo v nedeljo s slalomom.

Prvič na Streifu tudi upokojeni Hirscher

Prvič se je po Streifu spustil Marcel Hirscher. | Foto: AP / Guliverimage Prvič se je po Streifu spustil Marcel Hirscher. Foto: AP / Guliverimage

Je pa za dodatno mero medijske pozornosti v sredo poskrbel avstrijski smučarski as Marcel Hirscher. Nekdanji smučarski zvezdnik je uro pred treningom napovedal, da bo šel na progo kot predtekmovalec. To napoved je tudi uresničil. Dejansko se je kot smučarski upokojenec spustil po smukaški progi. "Športna privlačnost osvajanja Streifa je bila vedno na mojem seznamu," je sporočil Hirscher.

Marcel Hirscher Streif | Foto: AP / Guliverimage Foto: AP / Guliverimage Hirscher, osemkratni zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala, na Streifu ni nikoli tekmoval v smuku. Specialist za slalom in veleslalom je bil v Kitzbühelu osemkrat na odru za zmagovalce, šestkrat na slalomskih stopničkah, od tega je zmagal na dveh slalomih. V kombinaciji slaloma in superveleslaloma je bil drugi oziroma tretji. S Streifom se namerava spopasti tudi na četrtkovem treningu in na obeh tekmah v smuku.

As iz Annaberga, kjer se ukvarja z oddajanjem sob, je četrtega septembra 2019 pri vsega 30 letih na novinarski konferenci v Salzburgu napovedal slovo od alpskega smučanja. V karieri je nastopil na 245 tekmah, od tega jih je 138 končal na stopničkah. Zgolj Ingemar Stenmark jih je v svetovnem pokalu zbral več (155). S 67 zmagami je četrti najboljši v zgodovini svetovnega pokala. Ob osmih velikih je osvojil še 12 malih kristalnih globusov.

Martin Čater
Sportal Čater po Wengnu bolj samozavesten, Streif letos ne bo le preživetje #video
Ne spreglejte