Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
14. 12. 2016,
20.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

48

Natisni članek

SZS Andrea Massi Tina Maze

Sreda, 14. 12. 2016, 20.30

6 let, 6 mesecev

Tina Maze: Nekdo je pokvaril srečen konec pravljice

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

48

Najboljša slovenska alpska smučarka Tina Maze v intervjuju za Siol.net zavrača navedbe Smučarske zveze Slovenije o zahtevanih 90 tisoč evrih za nastop v reprezentančnem dresu na veleslalomskem delu Zlate lisice. "Andrea Massi je podal le predlog," pravi.

Tina Maze odgovarja iz Val Gardene. | Foto: Matej Leskovšek Tina Maze odgovarja iz Val Gardene. Foto: Matej Leskovšek


Dober nastop Ilke Štuhec na uradnem treningu smuka v Val d'Iseru, kjer jo je ugnala le Lara Gut, je danes povsem zasenčila Tina Maze. Znova. Pri Smučarski zvezi Slovenije so namreč v sporočilu za javnost zapisali, da so "prejeli poziv Tine Maze, v katerem obvešča vodstvo panoge za alpsko smučanje, da bo nastopila na tekmi svetovnega pokala v veleslalomu za Zlato lisico v reprezentančnem dresu le, če bo vsak od zlatih sponzorjev prispeval določena finančna sredstva in bi na tak način pridobila 90 tisoč evrov". Ob zavrnitvi "ponudbe", ki so jo potrdili tudi pokrovitelji, so pri SZS navedli, pod kakšnimi pogoji lahko Mazejeva nastopi na omenjeni tekmi. Ponujamo vam prvi odziv Tine Maze.


Še kdaj na tekmovalnih smučeh? | Foto: Sportida Še kdaj na tekmovalnih smučeh? Foto: Sportida

Od Zlate lisice nas loči še 23 dni. Vas bodo navijači dočakali pod Pohorjem?
Nekdo je pokvaril srečen konec pravljice. Priznam, ko razmišljam o Mariboru, imam pomisleke. Potem ko me je zveza očrnila, se težko smehljam in maham navijačem. A dokončnih odločitev ne želim sprejemati z vročo glavo.

Kaj vas je v sporočilu za javnost SZS najbolj zmotilo?
To je nepošteno in zahrbtno ravnanje. Verjetno s kakšnimi skritimi nameni. Marsikaj v tem sporočilu za javnost ni resnično. Boli pa me predvsem, da me v javnosti predstavljajo kot brezsrčno smučarko, ki je pogoltna na denar. Ne, to nisem jaz! Denar je zadnje stvar, ki me v športu zanima.

A dejstvo je, da je Andrea Massi predlagal plačilo za nastop v reprezentančnem dresu …
Ne bom dobrodelna ustanova znotraj Smučarske zveze Slovenije. Zakaj bi imela na tekmovalnem dresu pokrovitelje, če od tega nimam nič? Prav zaradi tega je Andrea zvezi podal predlog. Pri SZS so vse skupaj obrnili in javnosti predstavili, da gre za našo zahtevo, poleg tega pa so denarni znesek napihnili do 90 tisoč evrov.

"Nisem nora na denar. Nisem pa dobrodelna ustanova." | Foto: STA , "Nisem nora na denar. Nisem pa dobrodelna ustanova." Foto: STA ,

Vas slovo ne zanima kot delno intimno dejanje, kot pika na i?
Ne vem. Ne znam odgovoriti. Ne vem, v kakšno smer se bo odvijala zgodba. Ne gre le zame. Tu so tudi člani moje družine, Andrea … Vse to ni prizadelo le mene. Pravzaprav me zase najmanj skrbi, saj znam udarce hitro preboleti. Andrea pa je iz drugega okolja. Kar se dogaja, mu je tuje. Takšnih vzorcev vedenja ne razume.

SZS očitate črnjenje imena. Verjamete, da Slovenci na vas od zdaj gledajo z drugačnimi očmi?
Novinarji ste danes na veliko poročali o tem. To so povzeli tudi tuji mediji. Vnovič trdim, da so v pismu zapisane neresnice, zato sem se prek odvetnika Damijana Terpina že odzvala. Vsekakor si ne želim, da bi mediji še lep čas poročali o tem. Vse, kar se dogaja, je črnjenje mene, moje ekipe in načel, ki jih gojim v športu.

Vam ni žal, da črte niste potegnili že po zadnji tekmi sezone 2014/15 v Meribelu?
Ne vem. Morda. Morda ne. Tudi zdaj ne vem, kako se bo zgodba razpletala. Hitro me popade jeza, a nato zavlada optimizem.

Italijansko-slovenski dvojec je znova v središču pozornosti. | Foto: Bobo Italijansko-slovenski dvojec je znova v središču pozornosti. Foto: Bobo

Ujeli smo vas v Val Gardeni. Ste v Dolomite pripotovali kot gledalka, sodelavka Eurosporta ali smučarka na treningu?
V Italijo sem prišla zaradi treninga pred Zlato lisico. Želim vzdrževati smučarsko kondicijo. Ne želim, da me Maribor preseneti. No, vsaj tako sem razmišljala do danes. Zdaj pa … Bomo videli.

Vas preseneča, da slovensko smučanje tudi brez vas kopiči dobre rezultate?
Ne. To sem pričakovala. Navsezadnje so dvig krivulje napovedovali že lani. Veseli me, da se zgodba v novi zimi nadgrajuje. Nikoli nisem želela, da bi za menoj zazevala velikanska vrzel. Prav zaradi tega sem priganjala Massija, naj pomaga. Tudi sama sem se na snegu priključila slovenskim smučarjem.

Andrea Massi: To je avtogol za SZS

"S Smučarsko zvezo Slovenije oziroma njenim direktorjem Jožkom Križanom sem komuniciral zgolj jaz. Tina zagotovo ne. Omenjenemu gospodu sem v interni komunikaciji zgolj predlagal, da bi pokrovitelji prispevali določeno vsoto (15 tisoč evrov, op. a.). On je dal to v javnost in vse skupaj prikazal kot ultimat. To je avtogol za zvezo, ki ima že tako ali tako veliko afer. Resnično ne razumem, zakaj se je v javnosti pojavilo to pismo," zaplet komentira Andrea Massi.
Ne spreglejte