Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 2. 2009,
23.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 23. 2. 2009, 23.24

8 let

Srebrna Teja prispela domov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na letališče Jožeta Pučnika je v ponedeljek zvečer iz Južne Koreje prispela glavnina slovenske biatlonske reprezentance, na čelu z nosilko srebrnega odličja Tejo Gregorin.

Vidno utrujene, a po zgodovinskem uspehu 28-letne Ihanke Teje Gregorin, ki je v Pjeongčangu osvojila prvo medaljo na svetovnih prvenstvih za slovenski biatlon, tudi zadovoljne člane reprezentance, je na letališču pričakala bučna množica navijačev, med katerimi je bilo, razumljivo, največ Tejinih sokrajanov. Ti pravo zabavo sicer obljubljajo za jutri, ko ji bodo v Ihanu ob 18. uri pripravili sprejem.

Zadovoljni pa niso bili le navijači in sorodniki, marveč tudi funkcionarji Smučarske zveze Slovenije, ki jih v tej sezoni, tako kot nas, navdušujejo predvsem dekleta. "Na to kolajno smo čakali več kot desetletje, si jo želeli in jo končno tudi dobili. Hvala Teji, vsej ekipi, sponzorjem in tudi državnim organom, saj je brez njih ne bi osvojili," je na sprejemu na brniškem letališču povedal predsednik zbora za biatlon pri SZS Peter Zupan in dodal: "Vesel sem, ker lahko potrdim, da kljub dvema metroma snega intenzivno gradimo tudi center na Pokljuki, kjer bomo v teh dneh zalili drugo ploščo in tudi na način zalili Tejin uspeh."

"Na to se bomo očitno morali navaditi tudi mi," se je ob pogledu na brniško veselico in številne predstavnike sedme sile smejalo direktorju reprezentance Borutu Nunarju, ki je ocenil, da je Slovenija z medaljo presegla cilje, čeprav so bili posamezni nastopi, denimo štafetni, tudi pod načrti: "Mislim, da smo konec januarja v medaljo verjeli samo še v ekipi. Z eno besedo je bil nastop dober, a čakajo nas nove tekme, gremo naprej."

Gregorinova se je še enkrat spomnila 15-kilometrske tekme: "Šele tik pred koncem sem dojela, da bom osvojila medaljo. Seveda sem presrečna, vrnilo se mi je 15 let trdega dela in s tem sem sebi in drugim dokazala, da se s trdim delom lahko daleč pride. Upam, da bom visoko tudi prihodnje leto na OI v Vancouvru."

Poleg Gregorinove so domov prispeli Andreja Mali, Lili Drčar, Janez Marič, Klemen Bauer, Peter Dokl, Vasja Rupnik in Jože Mehle, medtem ko sta oba glavna trenerja, Tomaš Kos in Uroš Velepec, še nekje na poti iz Frankfurta.

Ne spreglejte