Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 2. 2020,
14.46

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,56

Natisni članek

Saalbach smuk Boštjan Kline Martin Čater Klemen Kosi Thomas Dressen Beat Feuz

Četrtek, 13. 2. 2020, 14.46

4 leta, 2 meseca

Saalbach-Hinterglemm, smuk (M)

Thomas Dressen pokvaril švicarsko zabavo, Čater na koncu 24.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,56
Thomas Dressen | Nemec Thomas Dressen je v vodstvu, sledi mu švicarski paket. | Foto Guliver/Getty Images

Nemec Thomas Dressen je v vodstvu, sledi mu švicarski paket.

Foto: Guliver/Getty Images

V Saalbach-Hinterglemmu je na tekmi za svetovni pokal v smuku za moške zmagal Nemec Thomas Dressen, drugi je bil Švicar Beat Feuz, tretji pa Mauro Caviezel. Od naših se je najbolje odrezal Martin Čater, ki je tekmo končal na 24. mestu. Klemen Kosi in Boštjan Kline sta ostala daleč zadaj.

Nemec Thomas Dressen je tako pokvaril švicarsko zabavo, saj so se od drugega do petega mesta zvrstili sami švicarski smukači. Zaostanki med vodilnimi so bili sicer zelo majhni. Thomas Dressen je zmagal s prednostjo sedmih stotink. Mauro Caviezel, ki je bil na koncu tretji, je zaostal devet stotink.

Martin Čater je bil najbolje uvrščeni Slovenec. | Foto: Getty Images Martin Čater je bil najbolje uvrščeni Slovenec. Foto: Getty Images

Martin Čater, ki je bil že na treningu najboljši od Slovencev, je tekmo končal na 24. mestu. Klemen Kosi je štartal kot 37. in za prvim zaostal več kot tri sekunde (+3.10). Njegov čas je zadostoval za 41. mesto, Boštjan Kline je tekmo končal na 44. mestu. Mariborčan je za prvouvrščenim zaostal nekaj več kot tri sekunde in pol (+3.57).

"Z rezultatom in pa predvsem z vožnjo sem zadovoljen. Na nekaj odsekih sem bil zelo hiter," je bil po tekmi končno dobre volje Čater, ki je smuk v Kitzbühelu izpustil zaradi težav s kolenom.

"Na tekmi so bile razmere za tiste smukače, ki so startali med prvimi, precej boljše. Po startni številki 25 pa so bili pogoji že zelo zelo slabi. Se ne opravičujem, ampak to so dejstva. Martin je bil vse do zadnjega dela smuka kljub vsemu zelo dobro na poti. V zadnjem delu proge pa je izgubil kar nekaj mest, ampak smučal je odločno, s pravim pristopom." je po tekmi povedal trener Grega Koštomaj.

Beat Feuz, ki  je z naskokom najboljši smukač v tej sezoni svetovnega pokala, je smuk končal na drugem mestu. | Foto: Guliverimage/Getty Images Beat Feuz, ki je z naskokom najboljši smukač v tej sezoni svetovnega pokala, je smuk končal na drugem mestu. Foto: Guliverimage/Getty Images

V skupnem seštevku še naprej vodi Norvežan Henrik Kristoffersen z 903 točkami, 21 točk manj ima na drugem mestu še en Norvežan Aleksander Aamodt Kilde. Tretji je Francoz Alexis Pinturault z 842 točkami.

V petek bo v Saalbach-Hinterglemmu še superveleslalom, ki se bo začel ob 11. uri. Tekmi v hitrih disciplinah bi morali biti ta konec tedna sicer na Kitajskem v Yanqingu, a so morali organizatorji zaradi vse bolj preteče nevarnosti, ki jo predstavlja koronavirus, preizkušnji prestaviti v avstrijsko smučarsko središče.
Martin Čater
Sportal Smukaška kriza prinaša trenersko prevetritev
Klemen Kosi
Sportal Klemen Kosi najboljši od naših na treningu smuka
Ne spreglejte