Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
7. 3. 2016,
12.26

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

pokal Vitranc Aleš Vidic Kranjska Gora

Ponedeljek, 7. 3. 2016, 12.26

5 let, 2 meseca

Še tekmovalci so tekmo že kar odpisali

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
"Debelo desetletje in pol sem del kranjskogorskih tekem svetovnega pokala, a tako zahtevnih priprav še nisem doživel," po koncu 55. pokala Vitranc poudarja vodja tekmovanja Aleš Vidic.

"Če preživimo, se oblečen takoj po tekmi vržem v toplo kopel," je ob pisani vremenski paleti ob 55. pokalu Vitranc dejal vodja tekmovanja Aleš Vidic. Rečeno, storjeno. Po drugem teku nedeljskega slaloma je pristal v džakuziju, ki ga je po vzoru tujih tekem v ciljnem izteku postavil eden od pokroviteljev.

"Vsem nam je odleglo. Bili smo veseli. Čustev nismo skrivali," pravi Vidic, ki je že osem let vodja tekmovanja, pred tem pa je bil prav toliko časa tudi pomočnik predhodnika Janeza Šmitka. Dodaja, da v vseh teh letih še ni doživel tako zahtevnih in predvsem spremenljivih vremenskih razmer.

Tri tekme, trije izzivi

"V nedeljo zjutraj so mnogi slalomisti že zamahnili z roko, misleč, da tekme ne bo. Tega jim ne gre zameriti, saj se nam je zgodil najslabši scenarij. Najprej je močno deževalo, nato pa je zapadlo pol metra mokrega snega," pripoveduje Vidic, a dodaja, da sta bili tudi sobotna in petkova tekma dolgo pod vprašajem. "Vsako jutro smo bili na meji, ali tekmovanje sploh bo," pravi.

"Prav vsaka tekma je postregla z novim izzivom. Skupaj je namreč v več valovih zapadlo kar 150 centimetrov snega. To odejo je bilo treba strojno in ročno odstraniti, saj smo imeli spodaj pripravljeno kakovostno podlago. Gre za delo, ki ga je treba opraviti z veliko natančnostjo. Zgolj s snežnim teptalnikom, ki tehta 13 ton, seveda ne gre. Glavni del je treba opraviti z lopatami in smučmi. Pomembno je tudi, kam se odstranjuje ta sneg. No, na koncu smo za pripravo uporabili še vodo in sol," poudarja eden od najvidnejših mož organizacijskega odbora.

Ko Hirscher govori o najtežji tekmi …

"Strinjam se z izjavo, da je priprava smučarske proge najzahtevnejša priprava kateregakoli športnega terena. Prav zato smo veseli pohval. Tudi izjave tekmovalcev o zahtevnosti so dovolj zgovorne. Ko namreč Marcel Hirscher pripoveduje o najbolj zahtevnem veleslalomu, poseben komentar ni potreben," pravi Vidic, ki je dneve in noči delal z ekipo približno 110 sodelavcev.

"Lahko bi mi poslali 300 vojakov, pa si z njimi ne bi mogel prav veliko pomagati. Pomembno je, da je ekipa uigrana in izkušena. Mi ljudi učimo skozi tekme nižje ravni, poleg tega pa delovno ekipo stalno osvežujemo," ob koncu 55. pokala Vitranc dodaja Vidic.

Ne spreglejte