Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
10. 3. 2014,
12.58

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Robert Kranjec Harrachov poleti

Ponedeljek, 10. 3. 2014, 12.58

4 leta, 5 mesecev

Robert Kranjec: Premagal sem strah

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Pred smučarskimi skakalci je nov vrhunec te sezone. V Harrachovu jih konec tedna čaka nastop na svetovnem prvenstvu v poletih. Aktualni prvak Robert Kranjec bo letel v Harrachovu.

Po olimpijskih igrah je Robert Kranjec namenil veliko časa rehabilitaciji kolena, ki si ga je poškodoval na olimpijskih igrah v Sočiju. V zadnjih dneh je opravil tudi veliko skokov v Planici, iz dneva v dan pa postaja vse bolj optimističen, kar je spodbuden podatek pred odhodom v Harrachov, kjer bo konec tedna svetovno prvenstvo v njegovih poletih.

"Skakalnica je bila zadnje dni super pripravljena. Skakal sem v četrtek, soboto in nedeljo. Vsak dan sem napredoval. Skoki so bili na dobri ravni. Malo mi navije koleno pri ustavljanju, a je dobrodošlo, da me nič več ne boli pri odskoku. Pri pristanku še malce čutim, a to zaradi dresov. Ko je bilo ozračje mirno in ko sem dobro skočil, nisem čutil bolečine. Malce drugače je, če je veter od zadaj. Sem zadovoljen in sem lahko optimističen. Premagal sem strah," je veselo novico sporočil Robert Kranjec.

Aktualni svetovni prvak v poletih ima misli usmerjene povsem proti Češki, še prej pa bo v torek opravil sproščen trening v Planici, kjer bo čez dobrih deset dni zaključek svetovnega pokala: "Komaj čakam, da znova pridem v tekmovalni pogon. Nekaj sem vendarle izgubil. Kot prvo je to, da nisem bil nekaj časa v zraku, kot drugo pa nisem bil v stiku s tekmami. Upam, da mi bo šlo že na treningu v Harrachovu dobro."

Ravno zaradi njegovega velikega zmagoslavja pred dvema letoma na letalnici v Vikersundu bo lahko glavni trener Goran Janus na Češko odpeljal šest tekmovalcev, kar pet pa jih bo imelo pravico nastopa na posamični tekmi. Če bi bil leteči Kranjec povsem zdrav, bi bil eden glavnih kandidatov za polet na sam vrh, zaradi nastalega zdravstvenega položaja pa še ne ve, kam dejansko spada: "Po eni strani grem na Češko z mešanimi občutki. Zaradi poškodbe kolena ne vem, kje sem, saj nisem bil na tekmah. Skoki so takšen šport, da si lahko hitro zraven. V meni prevladuje optimizem."

Prav zaradi oteževalnih okoliščin pa ne bo čutil dodatnega pritiska, pa čeprav bo do sobote še vedno imel naziv aktualni svetovni prvak v poletih: "S tega stališča bo lažje. Poskusil bom narediti čim boljše polete. Letalnica mi je zelo všeč. Ni ekstremno velika in je malce posebna. V zraku se dobro drži. V zraku malenkostno piha, kar naredi tekmo dodatno zanimivo."

Harrachov je bil v preteklosti že srečen kraj za Kranjca. Lani je stal na odru za zmagovalce in za pičle tri desetinke izgubil dvoboj z Gregorjem Schlierenzauerjem.

Ne spreglejte