Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 11. 2007,
13.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 28. 11. 2007, 13.25

8 let

Petek: Cilj je Vancouver 2010

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenske smučarje skakalce loči le še dobre tri tedne od prve tekme svetovnega pokala, ki bo na sporedu v finskem Kuusamu.

Poletna sezona je bila slovenskim orlom zelo naklonjena, navdušil pa je predvsem Jernej Damjan, ki je bil po desetih tekmah uvrščen na izjemno peto mesto. "Dobra poletna sezona je vsekakor zelo pozitivna popotnica za zimsko sezono, kljub temu pa še zdaleč ni nujno, da bodo vrhunski rezultati sledili. V minuli sezoni smo bili v podobnem položaju, pa je bil začetek katastrofalen," je realen najboljši mož ekipe Jernej Damjan.

Trikrat na zmagovalni oder

Športni direktor smučarskih skokov in nordijske kombinacije Franci Petek je s pripravljalnim delom zadovoljen: "Storili smo vse, kar smo si zadali. Tekmovalni cilji pred nadaljevanjem so visoki, kljub temu pa za nas niso pomembne etapne zmage, temveč končna izpolnitev zastavljenega. To pomeni, da bomo sicer dali vse od sebe na vsaki tekmi, nam pa na primer neuspeh na novoletni turneji ne bo povzročil slabe volje, saj je pomembno, da vsa ekipa napreduje."

Petek pravi, da je najpomembnejši dolgoročni napredek ekipe, katerega končni cilj so olimpijske igre leta 2010 v kanadskem Vancouvru: "Ni najpomembnejše, da imamo enega tekmovalca, ki bo dosegal v nekem obdobju vrhunske rezultate. Dosti bolj nujen je konstanten napredek celotne ekipe. Vseeno pa smo si postavili tudi konkretne cilje za bližajočo se sezono. Načrtujemo tri uvrstitve na oder za zmagovalce na posamičnih tekmah, v skupnem seštevku svetovnega pokala pa si želimo, da bi bil eden od naših uvrščen med najboljših 10, eden med 20 in eden med 30. V pokalu narodov bi radi prišli med najboljših šest reprezentanc na svetu."

Kaj bo z Benkovičem in Žonto?

Slovensko A reprezentanco sestavljajo Jernej Damjan, Robi Kranjec, Primož Pikl, Primož Roglič, Jurij Tepeš in Rok Urbanc. Največ se seveda pričakuje od Kranjca - predvsem na svetovnem prvenstvu v poletih. "Na poletni veliki nagradi nisem bil preveč motiviran, medtem ko sem na pripravah kazal precej boljše skoke. Veselim se že sezone, v kateri bom poskušal že na začetku ujeti stik s svetovnim vrhom, največ pa si seveda obetam od svetovnega prvenstva v poletih, ki bodo na sporedu februarja prihodnje leto v Obersdorfu," je dejal Robi Kranjec. Še vedno burita duhove nekdanja slovenska asa Peter Žonta in Rok Benkovič. "Žonta je nastopil na memorialu Bogdana Norčiča, kamor je prišel povsem nepripravljen in se je hotel samo preizkusiti. Vrata v reprezentanco so mu vedno odprta, seveda pa se bo prej moral prebiti skozi kvalifikacije in najprej nastopati na tekmah celinskega pokala," je razložil Petek, ki je za Benkoviča dejal: "Nanj ne računamo v tej sezoni."

Ne spreglejte