Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
26. 2. 2017,
9.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,70

2

Natisni članek

Nika Križnar Nika Križnar Ema Klinec Ema Klinec Anže Lanišek Anže Lanišek Lahti 2017 Stefan Kraft Peter Prevc Peter Prevc

Nedelja, 26. 2. 2017, 9.00

6 let, 6 mesecev

"Odsev celotne sezone"

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,70

2

Peter Prevc | Foto Sportida

Foto: Sportida

Razočaranje v slovenskem skakalnem taboru po prvi tekmi nordijskega svetovnega prvenstva v Lahtiju je bilo veliko. Peter Prevc, ki je na treningih kazal konkurenčne skoke za medaljo, je bil enajsti, preostala trojica pa finalne serije sploh ni videla. "Na treningih je še šlo, na tekmi pa se skoki niso sestavili," je dejal najstarejši od bratov Prevc.

Slovenska reprezentanca se na srednji skakalnici ni proslavila. V drugo serijo se je uvrstil le Peter Prevc, ki je v poskusni seriji celo nakazal, da se bo potegoval za odličja nordijskega svetovnega prvenstva v Lahtiju, a se mu tekma na srednji skakalnici ni izšla po načrtih.

Po prvi seriji je bil 15., nato pa v drugo napredoval na končno 11. mesto.

"Če čez 10 let pogledaš, kateri si bil na svetovnem prvenstvu, je popolnoma vseeno, ali sta dve enici (11) ali številki ena in pet (15). Ni mi uspelo, kot sem sposoben. Nekako je bila tekma odsev celotne sezone. Na treningih je še nekako šlo, ko je prišla tekma, pa se skoki niso sestavili. Namesto da bi se v mozaik še kakšen kamenček dodal, se je vse skupaj sesulo. Ne vem, nisem zadovoljen," po tekmi razočaranja ni skrival naš najboljši skakalec.

Nastopila je še trojica slovenskih orlov Domen Prevc, Cene Prevc in Jernej Damjan, ki pa so imeli prekratka krila za drugo serijo.

Kraft po sledeh glavnega trenerja Kuttina

Stefan Kraft se je razveselil prvega naslova svetovnega prvaka. | Foto: Sportida Stefan Kraft se je razveselil prvega naslova svetovnega prvaka. Foto: Sportida Zato pa je bil razpoložen avstrijski skakalec Stefan Kraft, ki se je razveselil prvega naslova svetovnega prvaka. "Genialno. Tega, kar se je zgodilo, niti v sanjah nisem pričakoval. Neverjetno," je Kraft pričakovano govoril v superlativih.

Da je prikazal dva res izvrstna skoka, je dal vedeti tudi njegov trener Heinz Kuttin, ki je leta 1991 na svetovnem prvenstvu v Val di Fiemmeju prav tako postal svetovni prvak na manjši napravi v Predazzu – na večji je zlata medalja pripadala našemu Franciju Petku.

"V prvi seriji je bil njegov skok prava bomba. To je bil eden od njegovih najboljših skokov. Veseli smo, da je bilo to dovolj za veliki met. Stefan je že lep čas v zelo dobri formi. Zelo smo veseli, da imamo zlato," je dejal Kuttin.

Zadovoljstvo sta imela tudi Nemca Andreas Wellinger in Markus Eisenbichler, ki sta se razveselila srebrne in bronaste medalje.

Realen boj okoli 4. mesta. Ob dobrem dnevu mogoča tudi medalja?

Ema Klinec bo skušala dobre skoke pokazati tudi na tekmi mešanih ekip. | Foto: Reuters Ema Klinec bo skušala dobre skoke pokazati tudi na tekmi mešanih ekip. Foto: Reuters Najboljši počitka ne bodo imeli, saj je že danes na sporedu nova preizkušnja. Tekma mešanih ekip se bo začela ob 16.30, za Slovenijo pa bodo skakali Anže Lanišek, Peter Prevc, Nika Križnar in Ema Klinec.

Po videnem so osrednji favoriti za zlato odličje Nemci, ki imajo razpoložene tako fante kakor tudi dekleta – Carina Vogt je v petek spet postala svetovna prvakinja. Prav tako bodo močni Avstrijci, ki imajo prav tako kakovostno zasedbo dveh fantov in deklet.

Japonci imajo v Sari Takanaši in Juki Ito osrednji orožji, na prvenstvu pa sta dvig forme pokazala tudi fanta Taku Takeuči in Daiki Ito. Norvežani imajo šibek člen v skakalki Silje Opseth. Zanimivo je, da ekipe niso mogli sestaviti Poljaki. Deklet namreč sploh nimajo.

Ob dobrem dnevu bi se lahko tudi naša reprezentanca vmešala v boj za medalje, sicer pa lahko naš kvartet, sodeč po prikazanem, pričakujemo okoli četrtega-petega mesta.

Ne spreglejte