Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
25. 2. 2017,
20.29

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,20

2

Natisni članek

Goran Janus Peter Prevc Peter Prevc Domen Prevc Jurije Tepeš Lahti 2017

Sobota, 25. 2. 2017, 20.29

6 let, 7 mesecev

Janus razočaran, Cene Prevc se poslavlja od prvenstva

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,20

2

Goran Janus | Foto Sportida

Foto: Sportida

Pričakovanja slovenske skakalne javnosti kakor tudi naše reprezentance so bila pred prvo posamično preizkušnjo na nordijskem svetovnem prvenstvu v Lahtiju velika. Peter Prevc je namreč na treningih kazal dobre skoke, na tekmi pa se mu je zalomilo. "Pri Petru je bilo toplo-hladno, bolj hladno," je dejal glavni trener Goran Janus.

Peter Prevc 11., Jernej Damjan 32., Domen Prevc 34. in Cene Prevc 43. mesto so slovenske uvrstitve na svetovnem prvenstvu na srednji skakalnici. V slovenskem taboru so največ pričakovali od najstarejšega od bratov Prevc, ki je bil na treningih konstanten in med najboljšimi, v današnjem poskusnem skoku celo odličen tretji.

A se mu nato v prvi seriji skok ni posrečil in bil je petnajsti. V drugo je napredoval za štiri mesta, medtem ko je bil od medalj preveč oddaljen.

"To ni konec sveta"

Peter Prevc je bil v igri za medaljo, nato pa se mu je po prvem skoku preveč oddaljila. | Foto: Sportida Peter Prevc je bil v igri za medaljo, nato pa se mu je po prvem skoku preveč oddaljila. Foto: Sportida

"Tekma je bila sicer lepa, poštena glede vremena. Po samih treningih in poskusnem skoku so bila pričakovanja večja. Za medaljo si moral narediti dva odlična skoka. Pri Petru je bilo toplo-hladno, bolj hladno. Nekako v slogu sezone. Kar se tiče preostalih, ni kaj za komentirati. Če ne prideš med trideset …," je glavni trener Goran Janus pokomentiral nastope slovenskih skakalcev.

Peter je po koncu dejal, da je razočaran. Ali je bil tudi prvi mož stroke? "Lahko bi se reklo, da sem razočaran. Ni pa konec sveta. Jutri je nova tekma, nov dan," je odgovoril in dodal: "Za vrh si potreboval dva odlična skoka. S povprečnimi nisi mogel priti zraven. Zmagovalci so odstopali in ni kaj dodati."

"Pri Domnu poizkušamo vse. Cene se vrača v domovino, prihaja Tepeš."

"Pri Domnu poizkušamo vse. Preprosto ni šlo. Upam, da bo čim prej pozabil. Zdaj je pred njim velika skakalnica." | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Pri Domnu poizkušamo vse. Preprosto ni šlo. Upam, da bo čim prej pozabil. Zdaj je pred njim velika skakalnica." Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Svetovni prvak je postal Avstrijec Stefan Kraft, družbo na odru za zmagovalce sta mu delala Nemca Andreas Wellinger in Markus Eisenbichler.

Od slovenskih skakalcev je imel največ težav s srednjo skakalnico Domen Prevc, ki se nikakor ni našel. "Pri Domnu poizkušamo vse. Preprosto ni šlo. Upam, da bo čim prej pozabil. Zdaj je pred njim velika skakalnica," pravi Janus.

Na nedeljski tekmi mešanih ekip, ki se bo začela ob 16.30, bosta fantovski del ekipe sestavljala Anže Lanišek in Peter Prevc, ženskega pa Nika Križnar in Ema Klinec.

Jurij Tepeš se bo ekipi priključil v nedeljo, z njim pa na Finsko pripotujeta še Janusov pomočnik Jani Grilc in kondicijski trener Matjaž Polak. Dan pozneje se bo proti domovini odpravil Cene Prevc, ki bo odšel na tekme kontinentalnega pokala.

Ne spreglejte