Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 2. 2024,
19.01

Osveženo pred

2 meseca, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36

Natisni članek

Jošt Mulej Boštjan Korošec Zala Šepič Anže Gros Rok Grilc Sonjaa Schmidt Aleksander Holmboe Nejc Štern Planica Planica mladinsko svetovno prvenstvo

Torek, 6. 2. 2024, 19.01

2 meseca, 4 tedne

Mladinsko SP v nordijskem smučanju, Planica 2024 (2. dan)

Za slovenski rezultat dneva pod Poncami poskrbel Nejc Štern

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36
Nejc Štern | Nejc Štern je osvojil deveto mesto. | Foto www.alesfevzer.com

Nejc Štern je osvojil deveto mesto.

Foto: www.alesfevzer.com

Na mladinskem svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v Planici je drugi tekmovalni dan minil v znamenju Norvežana in Kanadčanke. Na sprinterski preizkušnji mlajših članov do 23 let v smučarskem teku v prosti tehniki sta zlato kolajno osvojila Kanadčanka Sonjaa Schmidt in Norvežan Aleksander Holmboe, Slovenec Nejc Štern je bil deveti.

V ženski konkurenci je bila v najboljši dnevni formi Sonjaa Schmidt, ki je v finalu za pičlih 48 stotink sekunde ugnala favorizirani tekmici. Finka Hilla Niemela je osvojila drugo mesto, na tolažilnem tretjem mestu pa je končala Norvežanka Maria Hartz Melling. Od slovenskih tekmovalk v Planici je kot edina nastopila Zala Šepič. Svoje nastope je zaključila v kvalifikacijah, zasedla je skupno 46. mesto.

Sonjaa Schmidt je bila najhitrejša v dolini pod Poncami. | Foto: www.alesfevzer.com Sonjaa Schmidt je bila najhitrejša v dolini pod Poncami. Foto: www.alesfevzer.com

Na moški tekmi sta za Norvežanom uvrstila njegov rojak Matz Jenssen (+0,14) in Američan John Hagenbuch (+0,71). Za najboljši slovenski izid v dolini pod Poncami je poskrbel Nejc Štern, ki se je prebil v polfinale, na koncu pa zasedel deveto mesto.

Štern poln hvale na račun serviserjev

"Z rezultatom sem zelo zadovoljen. Serviserji so odlično opravili svoje delo. Po kvalifikacijah smo zamenjali smuči, kar je bila dobra odločitev. Kmalu bom nastopil na 20 kilometrski preizkušnji v prosti tehniki. Tam si želim nastopiti brez rezultatskih ciljev. Na 10 kilometrski preizkušnji v klasiki pa si želim uvrstitve med najboljših trideset, saj mi je ta disciplina zelo pri srcu," je dejal Štern.

Zlato medaljo je osvojil Norvežan Aleksander Holmboe. | Foto: www.alesfevzer.com Zlato medaljo je osvojil Norvežan Aleksander Holmboe. Foto: www.alesfevzer.com

Poleg njega so nastopili še trije slovenski smučarski tekači. Anže Gros je osvojil 13., Boštjan Korošec 30., Jošt Mulej pa 46. mesto.

Trener Rok Grilc ni skrival zadovoljstva: "S kvalifikacijami smo zelo zadovoljni. Trije fantje so se prebili v izločilne boje. Anže Gros je bil v kvalifikacijah 5., Boštjan Korošec 18. in Nejc Štern 24.. Zelo pa smo zadovoljni s končnim rezultatom. Dva fanta sta zaključila med najboljših 15. Čestitke vsem fantom in servisu, ki so odlično oddelali."

Peter Prevc
Sportal Čustven govor Petra Prevca prevzel vse, odločilo je srce #video
Planica 2023, sobota
Sportal Ne bo Nike Prevc, prihajajo pa slovenski junaki iz Južne Koreje
Ne spreglejte