SiolNET. Sportal Zimski športi
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Lisički finančna zaušnica

0

termometer

Odpoved nedeljskega slaloma v okviru 52. Zlate lisice na Pohorju nad Mariborom bo imela tudi finančne posledice.

"Bilo je vredno poskusiti, toda nadaljevanje tekme ne bi bilo varno. Odpoved je edina logična poteza," je sredi prvega teka nedeljskega slaloma v Mariboru z rameni skomignil direktor ženskega dela svetovnega pokala Atle Skaardal, ki je dan pred tem Štajercem čestital za izvedbo veleslaloma.

Pri Mednarodni smučarski zvezi bodo zdaj staknili glave in se odločili o morebitnem nadomestnem prizorišču osmega slaloma v sezoni. Mariborske organizatorje ob tem čaka polaganje računov, pri čemer je že jasno, da bo imela zgolj polovična izvedba tudi finančne posledice. V kolikšni meri bodo te pretresle proračun v višini dobrega milijona evrov, še ni jasno.

"Vreme ni igralo naše igre"

"Škoda, toda proti naravi se je težko boriti. Vreme tokrat ni igralo naše igre. Že ponoči je ni. Temperatura se namreč ni spustila pod nič stopinj. Tekmovalke so se posledično na progo podale v slabih razmerah. Proga se je slabšala iz številke v številko. Sneg ni zadržal svoje trdote. Podlaga se je predrla. Odpoved tekme je zato povsem realna. Organizatorje to postavlja v zahteven denarni položaj. Prezgodaj je za natančne ocene, toda odpoved se bo zanesljivo poznala," je predčasno pospravljanje zaščitnih mrež in ograj iz ciljnega izteka spremljal generalni sekretar Zlate lisice Srečko Vilar.

"Tekma je bila zavarovana. Poleg tega nas čakajo še pogovori z vsemi pokrovitelji in dobavitelji. Ponavljam, odpoved pomeni finančni udarec, vseeno pa si bomo prizadevali, da ne bomo pristali globoko v rdečih številkah," se je natančnejši oceni izognil dolgoletni prvi mož mariborskega tekmovanja za svetovni pokal.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin