Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 12. 2019,
15.23

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50

1

Natisni članek

Nika Križnar Nika Križnar Lillehammer Ema Klinec Ema Klinec Urša Bogataj Urša Bogataj Jerneja Brecl Špela Rogelj Maja Vtič

Nedelja, 8. 12. 2019, 15.23

4 leta, 4 mesece

Lillehammer, smučarski skoki - nedelja (ž)

Ema Klinec znova tik pod stopničkami

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50

1

Ema Klinec | Ema Klinec je bila četrta. | Foto Getty Images

Ema Klinec je bila četrta.

Foto: Getty Images

Norvežanka Maren Lundby je prepričljivo dobila tudi drugo tekmo svetovnega pokala smučarskih skakalk v domačem Lillehammerju. Odlično je svoje delo znova opravila Ema Klinec, ki je bila tako kot v soboto tudi danes četrta.

"Najprej sem bila vesela, da je do začetka tekme prenehalo snežiti. V kvalifikacijah sem poskušala narediti nekaj, za kar sem mislila, da bo bolje, a se mi ni obneslo. V prvi seriji sem naredila tisto, kar sem si zastavila, ne pa tistega, kar sem naredila včeraj. Gledano skupno torej še nekaj manjka. Skoki so različni, stvar pa se sestavlja. Četrto mesto je povsem realno, to je vrhunski rezultat. Za stopničke bo treba še trenirati, popraviti na treningu, da prideš na tekmo tako, da točno veš, kam in kako," je po dveh uspešnih tekmah povedala Klinčeva.

Dober slovenski izkupiček sta s sedmim oziroma osmim mestom dopolnili Nika Križnar in Urša Bogataj. Špela Rogelj je tekmo končala na 22. mestu, Jerneja Brecl je bila 28. V prvi seriji je spodletelo le Maji Vtič, ki je tekmo končala na 36. mestu.

Nika Križnar je osvojila sedmo mesto. | Foto: Sportida Nika Križnar je osvojila sedmo mesto. Foto: Sportida

Norvežanka Lundbyjeva, vodilna že po prvi seriji, je pokazala, da je v deveto sezono svetovnega pokala vstopila najbolje pripravljena med vsemi dekleti. Po sobotni zmagi je danes na domačem prizorišču dodala še eno, ki je bila zanjo že 27. v karieri na tekmah najvišje ravni.

Zupančič zadovoljen

Po koncu uvodnega vikenda sezone je nastope svojih varovank kot uspešne ocenil tudi glavni trener Zoran Zupančič. "V tako zgoščeni konkurenci, če izvzamemo Maren Lundby, je treba imeti tudi nekaj sreče, da prideš na zmagovalni oder. Emo lahko zelo pohvalim za zares uspešno vrnitev v svetovni pokal. Naredila je ogromno dela tako na treningu kot sama doma. Lahko povem, da danes ni naredila najboljših skokov, stopničke so zanjo torej dosegljive," je o najboljši slovenski skakalki ta čas dejal selektor.

"Nika Križnar še ni povsem stabilna. Predvsem njen drugi skok je to pokazal. Tako Ema kot Nika sta največ pokazali v kvalifikacijah, a tekma naredi svoje. Urša je bila danes nekaj boljša, ima pa največ rezerve od vseh tekmovalk. Jerneja in Špela sta danes naredili tisto, kar bi nekako morali že včeraj. Trenutno merita sicer še višje, a za dvajseterico je danes treba narediti dva lepa skoka. Žal se danes med trideset ni uspelo uvrstiti Maji, ki je odskočila prepozno. S celotno ekipo pa smo lahko zadovoljni, vse so se uvrstile med dobitnice točk. Danes tri med deseterico, kar je super za uvod," je dodal Zupančič.

Sezona svetovnega pokala za skakalke se bo nadaljevala naslednji konec tedna v nemškem Klingenthalu. V slovenski ekipi bo prišlo do ene spremembe; Vtičevo bo zamenjala Katra Komar.

Lillehammer, 2. serija:

 

Svetovni pokal, skupno (2):
1. Maren Lundby (Nor) 200 točk
2. Chiara Hölzl (Avt) 140
3. Eva Pinkelnig (Avt) 125
4. Ema Klinec (Slo) 100
5. Sara Takanashi (Jap) 89
...
8. Nika Križnar (Slo) 60
12. Urša Bogataj (Slo) 47
24. Špela Rogelj (Slo) 9
32. Jerneja Brecl (Slo) 3
34. Maja Vtič (Slo) 2

...

Izidi 1. serije:

 
Ema Klinec
Sportal Maren Lundby zmagovalka v Lillehammerju, Ema Klinec tik za najboljšimi
Norveška Smučarski Tek
Sportal Norvežanke razred zase, nato je sledila dvojna ruska zmaga
Ne spreglejte