Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
3. 3. 2012,
17.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Žan Košir

Sobota, 3. 3. 2012, 17.57

8 let

Košir peti v Moskvi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
ParParalelni slalom svetovnega pokala deskarjev na snegu v Moskvi se ni iztekel, tako kot bi si želela slovenska reprezentanca. Najboljši dosežek je uspel Žanu Koširju, ki je zasedel peto mesto.

Košir je v kvalifikacij postavil najhitrejši čas. V finale se je od slovenskih predstavnikov prebil le še Jernej Demšar, ki je na koncu zasedel 12. mesto. Čeprav je bil Košir v obeh kvalifikacijskih vožnjah najhitrejši, Demšar pa skupno deveti, že kvalifikacije niso prinesle posebej vedrega razpoloženja v slovenske vrste. Predvsem sta bila razočarana Rok Flander in Rok Marguč (lani na tej tekmi drugi), ki sta ostala le pri enem kvalifikacijskem dosežku in tako ostala daleč za uvrstitvami, ki sta si jih želela. Flander je s tem praktično zapravil vse možnosti, da bi se na koncu veselil kolajne v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Košir je te možnosti zapravil že prej, čeprav ima dokaj konstantne uvrstitve. Po kvalifikacijah so mu zagotovo zrasli apetiti, tako da je lahko upravičeno razmišljal o prvih letošnjih stopničkah. A je ostal brez njih. Njegov krvnik je bil v četrtfinalu Švicar Kasper Flütsch, ki je že pred tem izločil Demšarja, nato pa bil še dvakrat hitrejši od Tržičana. Košir je kljub temu prišel do svoje najboljše letošnje uvrstitve, pred tem je bil dvakrat šesti (šesti je bil v Moskvi tudi lani).

Svojo četrto zmago letos je zabeležil 31-letni Italijan Roland Fischnaler, letos predvsem vladar paralelnega slaloma. Z njo se je prebil v vodstvo svetovnega pokala, prehitel je Andreasa Prommeggerja, ki je bil tokrat tretji. Med Fischnallerja in Prommeggerja se je prebil še švicarski veteran Simon Schoch. Njegova rojakinja Patrizia Kummer je zmagala pri ženskah, s tem pa še povečala prednost v skupni razvrstitvi, v kateri je druga Avstrijka Julia Dujmovits, druga tudi tokrat.

Ne spreglejte