Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 12. 2019,
14.58

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,30

2

Natisni članek

Jernej Damjan operacija smučarski skoki poškodba

Ponedeljek, 16. 12. 2019, 14.58

4 leta, 4 mesece

konec januarja pod nož

Jernej Damjan že končal sezono. O prihodnosti bo govoril, ko bo čas za to. #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,30

2

Jernej Damjan | Jernej Damjan mora zaradi poškodbe rame pod nož. Sezona je tako zanj končana, še preden se je začela. O tem, ali se bo kdaj kot skakalec še vrnil v tekmovalni ritem, bo govoril, ko bo čas za to. | Foto Vid Ponikvar

Jernej Damjan mora zaradi poškodbe rame pod nož. Sezona je tako zanj končana, še preden se je začela. O tem, ali se bo kdaj kot skakalec še vrnil v tekmovalni ritem, bo govoril, ko bo čas za to.

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski smučarski skakalec Jernej Damjan se bo konec januarja odpravil na operacijo desne rame. Okrevanje bo trajalo vsaj tri mesece, tako da je sezona zanj končana, še preden bi jo v svetovnem pokalu začel. O tem, ali bo še kdaj tekmovalno skakal, bo 36-letnik govoril, "ko bo čas za to".

"Poškodba se je zgodila lani januarja. Sprva me ni nič ovirala, najprej sploh nisem opazil, da je kaj narobe. Sčasoma sem ugotovil, da nekaj ni dobro, takoj smo začeli z masažami in podobnimi stvarmi. Celotno poletje sem delal določene vaje za to roko, a se stvar ni nič izboljšala. Zdaj celo težje vrečke v tej roki ne morem več nesti," je o neljubem dogodku, ki se mu je zgodil v prostem času in je pustil posledice, dejal Jernej Damjan.

Gorazd Bertoncelj smučarski skoki
Sportal "Kazensko ali ne, ni pomembno. Pomembno je, da bo forma boljša." #video

Visoka uspešnost operacije mu daje upanje

Motivacije za nadaljevanje kariere ne manjka. | Foto: Sportida Motivacije za nadaljevanje kariere ne manjka. Foto: Sportida Ko smo ga povprašali, za kakšno poškodbo točno gre, se je takole strokovno izrazil: "SLAP-lezijo III stopnje, poškodbo labruma (smeh, op. a.). Preden se mi je to zgodilo, tudi sam nisem vedel, za kaj gre pri tej poškodbi, zdaj nekaj vem o tem. Prav veliko ne bom več bral, saj gre za zelo kompleksno stvar, vem pa, da je uspešnost operacije visoka, kar mi daje upanje za prihodnost."

Pušča odprta vrata in se izobražuje za lažji prehod v drugo kariero

Fiksnega datuma za operacijo še nima, pravi pa, da naj bi se pod nož odpravil konec januarja. Po operativnem posegu ga čakajo trije mesece rehabilitacije.

"Če želim še kakšno sezono skakati, potem moram zdaj pod nož. Ker če grem po sezoni, vržem stran najpomembnejši prvi del priprav," pravi in dodaja, da bo o tem, ali se bo še kdaj vrnil na skakalnice kot tekmovalec, govoril, ko bo pravi čas za to. Damjan sicer še pravi, da ima trenutno dovolj motivacije, da bi vztrajal v skokih, a vprašanje je, kaj bo sledilo po okrevanju. "Vseskozi delam na svoji prihodnosti, se izobražujem, imam precej funkcij tudi kje drugje, saj želim, da bi bil moj prehod po koncu kariere čim lažji." | Foto: "Vseskozi delam na svoji prihodnosti, se izobražujem, imam precej funkcij tudi kje drugje, saj želim, da bi bil moj prehod po koncu kariere čim lažji."

"O tem, kako naprej, še nisem razmišljal. Ne vem niti, kako bom okreval, kaj bo z mojo ramo. Puščam si odprta vrata. Če bi se že odločil, da je konec, bi to danes povedal. Govoril bom, ko bo čas za to, ko bo konec okrevanja. Takrat boste izvedeli. Veste pa vsi, da vseskozi delam na svoji prihodnosti, se izobražujem, imam precej funkcij tudi kje drugje, saj želim, da bi bil moj prehod po koncu kariere čim lažji," v prihodnost pogleduje 36-letnik.

Damjan je v svetovnem pokalu zadnjič skakal marca na norveški Raw-Air turneji. Njegovi kolegi iz reprezentance bodo v torek tekmovali na državnem prvenstvu, nato pa odpotovali v Engelberg, kjer bosta konec tedna dve posamični tekmi. Zadnji pred novoletno turnejo. Ekipa za novoletno turnejo bo znana v ponedeljek po Engelbergu.

Preberite še:

Rjoju Kobajaši
Sportal Kobajaši spet na vrhu, Peter med deseterico, nova diskvalifikacija Slovenca
Ne spreglejte