Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 10. 2008,
20.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 10. 10. 2008, 20.19

8 let

Flander sezono začel s četrtim mestom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V nizozemski dvorani v Landgraafu je bila uvodna tekma letošnjega svetovnega pokala deskarjev alpincev. Tekmo v paralelnem slalomu dobil lanski dobitnik kristalnega globusa Avstrijec Benjamin Karl.

Drugi je bil Američan Adam Smith, tretji Nemec Patrick Bussler, s četrtim mestom pa se je izkazal Rok Flander. Od Slovencev sta se v finale uvrstila še Žan Košir, ki je bil 11., in Izidor Šušteršič, zasedel je 16. mesto. Rok Marguč je v kvalifikacijah dosegel 18. čas, Jernej Demšar 23., Jure Hafner 28., Domen Janc pa 46. v konkurenci 54 tekmovalcev. Glorija Kotnik je zasedla 22. mesto.

Čeprav mu dvoranska tekma ni nikoli ustrezala in nikoli v njej ni dosegel vrhunskega rezultata, je svetovni prvak Flander optimistično odpotoval na Nizozemsko. Zakaj, se je v Laandgraafu hitro videlo. Že v kvalifikacijah, kjer ni nepotrebno trošil moči, je dosegel šesto mesto, nato je po zmagah proti Američanu Zacharyju Kayu in Avstrijcu Sigiju Grabnerju zanesljivo prišel v četrtfinale, žal pa v dvoboju proti Adamu Smithu, ki ga je sicer izgubil z minimalno razliko, storil preveč napak, tako da je ostal brez finalnega dvoboja.

Dalo bi se iztržiti več

"Nisem najbolj zadovoljen, dalo bi se iztržiti mnogo več. Bil sem hiter, toda po vrhunskem nastopu v dvoboju z Grabnerjem, ki je bil gotovo najboljši na tekmi, so me pokopale napake. Toda po drugi strani se moram spomniti, da na tej ravnini še pred dvema letoma nisem znal niti voziti, zdaj pa sem že četrti," je imel po tekmi mešane občutke tekmovalec iz Dragočajne, ki je v četrtfinalu maščeval poraz Žana Koširja proti Grabnerju, medtem ko je Šušteršiča izločil Američan Justin Reiter.

Vnovičen podvig je uspel mlademu Benjaminu Karlu. Avstrijec se je skozi kvalifikacije prebil skozi šivankino uho, saj je delil 16. mesto in moral na dodatno vožnjo. Toda v finalu je bil z nastopa v nastop boljši in se na koncu veselil svoje tretje zmage v karieri. Zanimivo je, da ga Flander pred tekmo ni štel med glavne favorite, čeprav je bil lani z odličnim zaključkom sezone zmagovalec svetovnega pokala. "Res je tudi zame to presenečenje. Še po kvalifikacijah ga nisem pričakoval na vrhu, toda očitno je njegova samozavest in zbranost v ključnih trenutkih na najvišji možni ravni. Lahko pa mi je žal, da se nisem imel možnosti, da bi se z njim pomeril v medsebojnem obračunu," je nastop Karla ocenil Flander.

Naslednja tekma alpskega dela svetovnega pokala bo šele 14. decembra, ko se bodo deskarji zbrali v italijanskem Limone Piemonteju. Slovenska reprezentanca bo snežne priprave za to tekmo začela 22. oktobra, ko se bo odpravila v Sölden.

Ne spreglejte