SiolNET. Sportal Zimski športi
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Damjan je upal, da bo Janus pošten

10

termometer

Jernej Damjan
Foto: Grega Valančič/Sportida

Po petkovi posamični preizkušnji je glavni trener Goran Janus naznanil četverico za sobotno ekipno preizkušnjo. Anže Semenič, Domen Prevc, Jurij Tepeš in Peter Prevc bodo branili barve Slovenije. S to odločitvijo pa ni bil zadovoljen Jernej Damjan, ki je pričakoval, da bo član moštva.

V petek se slovenski skakalci na Letalnici bratov Gorišek niso proslavili. Peter Prevc je bil deseti, Domen Prevc 20., Anže Semenič 21., Jernej Damjan 22. in Jurij Tepeš 26.

V preteklosti je veljalo pravilo, da glavni trener Goran Janus za ekipno preizkušnjo, ki sledi, izbere najboljšo četverico na posamični tekmi, zato sta bila Damjan in Tepeš v negotovosti.

Jurij mislil, da ga ne v ekipi ne bo, Damjan pa, da bo Janus pošten

"Goran bo povedal, kdo bo v ekipi. Mislim, da bo izločil mene, čeprav si tega ne želim. Vse bi naredil, da bi skakal z ekipo, ker imam marsikaj pokazati. Če ne, bom pa nato v nedeljo," je preden, ko je Janus podal imena, dejal Tepeš.

Da bo v ekipi, je upal tudi Damjan: "Tako bom rekel. Upam, da bo pošteno, kot je bil vso sezono."

[video: 62312 / ]

Slovenska četverica za ekipno tekmo: Anže Semenič, Domen Prevc, Jurij Tepeš in Peter Prevc

Na koncu je do besede prišel prvi mož stroke, ki se je odločil, da bo v soboto prvi letel Semenič, drugi mlajši Prevc, tretji Tepeš, kot zadnji pa najstarejši Prevc. Odločitev je obrazložil takole: "Odločitev je bila jasna. V razvrstitvi poletov so med desetimi najboljšimi Jurij, Domen in Peter. Izbira je bila med Jernejem in Anžetom, a je bil Anže boljši."

Jurij Tepeš je bil razočaran nad petkovimi poleti in je upal, da ga bo Janus kljub temu uvrstil v ekipo za moštveno tekmo. Na koncu mu je odleglo, saj bo lahko jutri spet letel. Jurij Tepeš je bil razočaran nad petkovimi poleti in je upal, da ga bo Janus kljub temu uvrstil v ekipo za moštveno tekmo. Na koncu mu je odleglo, saj bo lahko jutri spet letel. Foto: Grega Valančič/Sportida In kako se je Jernej odzval, ko mu je Janus povedal novico? "Rekel je hvala," je odgovoril Janus, ki si želi na sobotni ekipni tekmi preboj na stopničke, za katere se bodo potegovali še Avstrijci, Nemci, Norvežani in Poljaki.

Program v Planici

Sobota, 25. 3. 2017
Ekipna tekma

9.00 Poskusna serija
10.00 Prva serija
Finalna serija

Nedelja, 26. 3. 2017
Posamična tekma

9.00 Poskusna serija
10.00 Prva serija
Finalna serija

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 198
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin