Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 12. 2017,
18.30

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

#zanaše #zanase navijaštvo Pjongčang 2018 navijanje Telekom Slovenije za naše zanaše Peter Prevc Peter Prevc navijači

Ponedeljek, 11. 12. 2017, 18.30

6 let, 4 mesece

Za Petra Prevca v dobrem in slabem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60
navijači iz dolenje vasi

Dva meseca pred zimskimi olimpijskimi igrami smo se odločili raziskati, kdo bo najbolj podpiral naše zimske junake.

Peter Prevc fanclub je največja in uradna slovenska skupnost podpornikov skakalca Petra Prevca na Facebooku. Do danes je nabrala več kot 33 tisoč všečkov in skoraj toliko sledilcev.

Ti se že pripravljajo, da bodo glasno navijali zanj, ko bo nastopal na 23. zimskih olimpijskih igrah, ki bodo potekale februarja.

Navijače povezala sestrična

Prevčev klub oboževalcev je ustanovila Petrova sestrična Brigita Prevc in k sodelovanju povabila Mitjo Šolarja, sovaščana bratov Prevc. Danes so koordinatorji strani štirje, poleg njiju še Taja Oman ter eden in edini, junak in ponos Slovencev Peter Prevc.

Peter Prevc, ki prihaja iz Dolenje vasi, je bil že od tekmovalnih začetkov deležen podpore sovaščanov. Večina je zanj začela navijati na začetku njegove poti v svetovnem pokalu.


Preberite tudi: 
- Za naše: Ilka Štuhec, Štefan Hadalin in Ana Bucik: navijači, tako se navija!


Za brate Prevc navijaš kjerkoli. Doma, v službi, še najbolj veselo pa je v baru v domači vasi. | Foto: Za brate Prevc navijaš kjerkoli. Doma, v službi, še najbolj veselo pa je v baru v domači vasi.

Sovaščani spremljajo vsako tekmo, tudi v "težkih" pogojih. Če si v službi, pač gledaš tekmo v službi, če si doma, pač doma, še najbolj navijaško pa je v baru v domači vasi.

Vsako leto se odpravijo na nekaj tekem v tujino, seveda ne manjkajo niti v Planici.

Sovaščani in goreči navijači Petra Prevca ne zamudijo nobene Planice. Ta je dogodek leta. Foto: Tanja Egart in Janez Rakovec | Foto: Sovaščani in goreči navijači Petra Prevca ne zamudijo nobene Planice. Ta je dogodek leta. Foto: Tanja Egart in Janez Rakovec

"Slabih rezultatov ni, vsaka točka je uspeh"

Ustanovitelji te velike skupnosti na Facebooku se zavedajo, da vsakemu skakalcu posebej vsak glas navijača pomeni ogromno. "Samo poglejmo Planico, mislim, da je vse jasno," pravi Mitja.

Evforija je ogromna ob vsakem odličnem rezultatu. Ob teh se zvrstijo številni pozitivni odzivi vseh navijačev, ki spremljajo to stran na Facebooku.

"Slabih rezultatov po našem razmišljanju ni, ne obstajajo," pravi Mitja. Vsak skok za točke svetovnega pokala je izjemen uspeh.

Njihov cilj ni samo veselje ob dobrih rezultatih, temveč tudi bodrenje skakalcev, ko jim ne gre, ko so razočarani sami nad sabo in ko ne dosegajo najvišjih rezultatov.

Cilj skupnosti ni samo veselje ob uspehih, temveč predvsem bodrenje skakalcev ob neuspehih. | Foto: Cilj skupnosti ni samo veselje ob uspehih, temveč predvsem bodrenje skakalcev ob neuspehih.

Navijače obveščajo o tem, kaj se dogaja 

Na Peter Prevc fanclub so ustanovitelji ponosni, saj jim je v zelo kratkem času stran uspelo pripeljati na zelo visoko raven. Objave na strani so kakovostne, kar so ljudje opazili, zato je število všečkov, sledilcev in ljudi, ki stran spremljajo, res veliko.

Koordinatorji si prizadevajo, da bi bili vedno boljši, da bi objavili čim več zanimivih novic in da bi navijače obveščali o dogodkih, da bodo na tekočem s tem, kaj se dogaja s slovenskimi skakalci - našimi zimskimi junaki.

To sezono bodo slovenski športniki povedli navijače v zimsko sezono z novimi navijaškimi gibi. Alpski smučarji Ilka Štuhec, Štefan Hadalin in Ana Bucik so prvi predstavili nove navijaške gibe ter  pokazali, da njihovo srce bije za Slovenijo in za športnike vseh disciplin.

 

Ne spreglejte