Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 7. 2018,
21.05

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,78

Natisni članek

Venus Williams Donna Vekić Wimbledon

Petek, 6. 7. 2018, 21.05

5 let, 9 mesecev

Wimbledon (WTA), 5. dan

Nosilke izpadajo, Hrvatica in Rusinja do osebnega mejnika, Slovenki napredovali

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,78
Donna Vekić | Foto Reuters

Foto: Reuters

Hrvaška teniška igralka Donna Vekić se je z zmago nad Yanino Wickmayer prebila v osmino finala. Izpadla je še osma teniška igralka od prvih desetih nosilk, Venus Williams je po hudem boju priznala premoč Kiki Bertens. Bolje je šlo njeni sestri Sereni, ki je izločila Francozinjo Kristino Mladenovic. Uspešna je bila tudi sedma nosilka Karolina Pliškova. Katarina Srebotnik si je v ženskih dvojicah zagotovila napredovanje v tretji krog, Andreja Klepač pa v drugega.

Hrvatica Donna Vekić, ki je v uvodnem krogu presenetila četrto nosilko turnirja Sloane Stephens in poskrbela za eno večjih presenečenj v ženskem delu turnirja, je vknjižila novo zmago in si prvič v karieri zagotovila igranje v osmini finala Wimbledona. Še tretjič v karieri se je pomerila z Belgijko Yanino Wickmayer in jo po dveh porazih tokrat odpravila s 7:6 in 6:1.

Za presenečenje je poskrbela ruska kvalifikantka Jevgenija Rodina, ki je po hudem boju izločila deseto nosilko Madison Keys in se tako kot Vekićeva prvič prebila v četrti krog.

Konec za Venus, Serena uspešna  Kiki Bertens je izločila Venus Williams. | Foto: Reuters Kiki Bertens je izločila Venus Williams. Foto: Reuters

Od prvih desetih postavljenih igralk v Veliki Britaniji vztrajata le še dve: Simona Halep in Karolina Pliškova.

Slednja je proti Romunki Mihaeli Buzarnescu igrala z napredovanjem, prvi niz je izgubila (3:6), v drugem pa po tie-breaku le izvlekla še tretjega in ga dobila s 6:1.

Venus Williams je po hudi borbi (2:6, 7:6, 6:8) priznala premoč Kiki Bertens.

Bolje je šlo njeni sestri, novopečeni mamici Sereni Williams, ki je Francozinjo Kristino Mladenovic strla z 2:0 v nizih. Prvega je dobila s 7:5, drugega pa po tie-breaku.

 

Srebotnikova in Klepačeva napredovali

Katarina Srebotnik se je s partnerico v ženskih dvojicah Američanko Vanio King uvrstila v tretji krog tekmovanja. Kitajsko-tajsko navezo Xinyun Han-Luksika Kumkhum sta premagali z 2:1 v nizih (6:3, 3:6, 6:3). V naslednjem krogu ju čakata šesti nosilki, Kanadčanka Gabriela Dabrowski in Kitajka Yi-Fan Xu.

Andreja Klepač je s soigralko Mario Jose Martinez Sanchez v prvem krogu z 2:1 (7:5, 6.7, 6:3) v nizih premagala Irino Baro in Alize Cornet in napredovala v drugi krog, kjer ju čakata Slovakinja Magdalena Rybarikova in Hrvatica Petra Martić.

Roger Federer
Sportal Federer po novi zmagi sam na vrhu večne lestvice
Ne spreglejte