Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 7. 2018,
21.24

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,32

Natisni članek

Wimbledon Roger Federer

Petek, 6. 7. 2018, 21.24

5 let, 10 mesecev

Wimbledon (ATP), 5. dan

Federer po novi zmagi sam na vrhu večne lestvice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,32
Roger Federer | Foto Reuters

Foto: Reuters

V Wimbledonu so potekali dvoboji drugega in tretjega kroga. Roger Federer je brez izgubljenega niza izločil Jana-Lennarda Struffa in na 200. dvoboju na travi vknjižil 175. zmago. S tem je prehitel Jimmyja Connorsa in postal rekorder po številu zmag na travi v odprti eri. Četrti nosilec Aleksander Zverev, ki ima želodčne težave, je Američana Harryja Taylorja Fritza izločil šele po petih nizih.

Roger Federer, ki lovi svojo deveto zmago na sveti travi, se je tokrat pomeril s trenutno 64. igralcem sveta in Jana-Lennarda Struffa izločil s 3:0. To je Švicarjeva že 175. zmaga na travi, zdaj je sam na vrhu večne lestvice v odprti teniški eri.

Američan namučil obolelega Zvereva, Monfils prvič v osmini finala

Četrti nosilec Aleksander Zverev se je v drugem krogu pomeril z Američanom Harryjem Taylorjem Fritzem in ga premagal šele po petih nizih. Američan je po zaostanku z 0:1 v nizih dobil naslednja dva in povedel, nato pa je Zverev v naslednjih dveh nizih oddal le tri igre in zmagal s 3:2 v nizih. Nemec je po dvoboju priznal, da je zaradi želodčnih težav razmišljal, da bi celo predal dvoboj, a je vztrajal.

V 10. poskusu se je Gaelu Monfilsu le uspelo prebiti do četrtega kroga Wimbledona. | Foto: Reuters V 10. poskusu se je Gaelu Monfilsu le uspelo prebiti do četrtega kroga Wimbledona. Foto: Reuters

Še krog dlje se je že prebil Francoz Gael Monfils. S 3:1 v nizih je izločil 13. nosilca Sama Querreyja in se prvič v karieri uvrstil med 16 najboljših. To je prvič uspelo tudi Johnu Isnerju. Američan v Wimbledonu sploh še ni izgubil niza, njegova zadnja "žrtev" je bil Radu Albot.

Napredoval je tudi osmi nosilec, Južnoafričan Kevin Anderson, ki je izločil Nemca Philippa Kohlschreiberja s 6:3, 7:5, 7:5. Uspešen je bil tudi Američan John Isner, deveti nosilec, ki je s 3:0 v nizih odpravil Moldavca Raduja Albota, ki je pred tem izločil Slovenca Aljaža Bedeneta. 

Kanadčana Miloša Raonića in Avstrijca Dennisa Novaka je prehitela tema, tako da bosta dvoboj končala v soboto. 

Donna Vekić
Sportal Nosilke izpadajo, Hrvatica in Rusinja do osebnega mejnika, Slovenki napredovali
Ne spreglejte