Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
6. 7. 2018,
9.52

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,77

Natisni članek

Roger Federer

Petek, 6. 7. 2018, 9.52

5 let, 9 mesecev

Federer: Konec je bližje kot kadarkoli prej

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,77
Roger Federer | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Roger Federer zadnjih nekaj let nenehno dobiva vprašanja, kdaj bo končal svojo športno kariero. V intervjuju za Blick je eden najboljših igralcev vseh časov nekoliko presenetljivo izjavil, da se konec njegove kariere bliža.

Roger Federer v zadnjem obdobju veliko govori o svoji športni upokojitvi. Pred časom je dejal, da ga ljudje že od leta 2009 sprašujejo, kdaj bo končal kariero. Od takrat je minilo že devet let, Baselčan pa je še vedno v vrhu svetovnega tenisa in pravi, da bodo njegovi zadnji dnevi enkrat zagotovo prišli.

Roger Federer
Sportal Kakšna poteza, Federer osrečil mlado deklico #video

"Ena stvar je jasna"

Federer, ki bo avgusta dopolnil 37 let, je v omenjenem intervjuju razkril nekaj zanimivih stvari, še najbolj zanimiv je bil del: "Konec (kariere, op. p.) je bližje kot kadarkoli prej. Kdaj so bo to zgodilo, ne vem. Nočem delati načrtov." Dvajsetkratni zmagovalec turnirjev za grand slam se ne boji življenja po končani športni karieri.

"Ena stvar je jasna. Moj življenje bo zanimivo in zabavno tudi po karieri, še posebej z mojimi štirimi otroki. Starejši ko bodo, resnejše bodo stvari, na primer že sama šola. In tega se že veselim."

Roger Federer | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

Nekaj se mu zdi nenavadno

Že kar nekaj časa se govori, da je čas za novo generacijo, a za zdaj še ni junaka, ki bi redno premagoval najboljše igralce sveta. Dejstvo je, da Nadal (32 let), Đoković (31 let) in Federer še vedno dominirajo na največjih turnirjih.

"Vse skupaj je nekoliko nenavadno. V preteklosti ste govorili o mladih igralcih, ko so premagali kakšne pomembnejše igralce, danes pa se mi zdi, da če nekdo ne premaga Nadala, mene ali Đokovića, to praktično nikogar ne zanima."

Roger Federer | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images Za desetletno zvestobo Japoncem bo dobil 300 milijonov dolarjev

V Wimbledonu se letos veliko govori o njegovi novi opremi, v kateri je prišel na uvodni dvoboj. Od zdaj bo Švicar oblečen v opremo japonskega proizvajalca Uniqlo, ki jo je pred tem nosil tudi Novak Đoković. Po nekaterih podatkih bo za desetletno zvestobo dobil neverjetnih 300 milijonov dolarjev ali okoli 260 milijonov evrov.

Federer letos v Wimbledonu lovi svojo deveto lovoriko in za zdaj mu dobro uspeva. Skozi prva dva kroga se je prebil brez težav, do zdaj ni oddal še nobenega niza. V petek ga na nasprotni strani mreže čaka Jan-Lennard Struff, trenutno 64. igralec sveta. Mu bo letos uspelo še devetič zmagati na sveti travi?

Roger Federer
Sportal Roger Federer ima dovolj tovrstnih vprašanj: Nimam več kaj dodati
Ne spreglejte