Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
3. 7. 2018,
11.38

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

Natisni članek

Roger Federer Wimbledon ATP

Torek, 3. 7. 2018, 11.38

5 let, 10 mesecev

Kakšna poteza, Federer osrečil mlado deklico #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88
Roger Federer | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

V ponedeljek se je v Wimbledonu začel najbolj prestižen teniški turnir v sezoni, kjer je že prvi dan na igrišče stopil Roger Federer. Švicar je sprva presenetil z novim opremljevalcem opreme, nato pa je še osrečil mlado navijačico in še enkrat dokazal, za kako velikega športnika gre.

Roger Federer v Wimbledonu napada že svojo deveto zmago in v prvem krogu je delo zelo dobro opravil. V uvodnem dvoboju je brez težav odpravil srbskega predstavnika Dušana Lajovića, kateremu je oddal le osem iger.

Osrečil mlado navijačico

Švicar ima veliko oboževalcev po celem svetu in veliko jih je tudi v Veliki Britaniji. Da je velik gospod tako na igrišču kot tudi zunaj igrišča, je dokazal po dvoboju, ko je eni izmed mladih navijačic podaril svoj trak za na glavo. Mlada navijačica je ob tej potezi ostala brez besed in verjetno si bo ta trenutek zapomnila za vse življenje.

Zakaj je izbral Uniqlo?

Eden najboljših igralcev vseh časov je nekoliko presenetil, čeprav se je o tem že veliko govorilo, ko je na osrednje igrišče prišel v opremi novega športnega opremljevalca Uniqlo. Japonski proizvajalec je Baselčanu ponudil zelo mamljivo pogodbo. Ta naj bi mu na leto prinesla še dodatnih 15 milijonov evrov.

In kaj je ob vsem tem povedal 20-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam? "V tenisu si zelo prizadevam, da zmagam na vsakem turnirju. Tako kot Uniqlo imam veliko ljubezen do življenja, kulture in človeštva. Oboji si želimo, da bi pozitivno vplivali na svet okoli nas in veselimo se našega skupnega sodelovanja."

Bo tudi v prihodnje igral v športnih copatih Nike? | Foto: Guliverimage/Getty Images Bo tudi v prihodnje igral v športnih copatih Nike? Foto: Guliverimage/Getty Images Koliko časa še v športnih copatih Nike

Federer je po tekmi še povedal, da se je v novih oblačilih zelo dobro počuti, da so bila pogajanja zelo dolga in kar je zanj najbolj pomembno, da je zmagal prvi dvoboj. Ljubitelji tenisa so zagotovo ugotovili, da Federer še vedno nosi športne copate Nike.

"Kar se tiče obutve, še nimam dogovora. Vselim se že, ko bom videl, katere športne copate bom nosil v prihodnosti. Za zdaj bom nosil Nike. Tudi oni so pokazali zanimanje, da bi sodelovali z menoj. Nismo prekinili naših vezi, saj sem z njimi zelo povezan. V zadnjih 20 letih smo imeli zelo dober odnos, ampak vse je še odprto," je razkril Roger.

Roger Federer upa, da bo kmalu dobil svoj logotip nazaj. | Foto: Guliverimage/Getty Images Roger Federer upa, da bo kmalu dobil svoj logotip nazaj. Foto: Guliverimage/Getty Images

Upa, da mu bo Nike pomagal pri logotipu

Šestintridesetletni teniški igralec si želi, da bi v bližnji prihodnosti pod svoje okrilje dobil tudi svoj znameniti logotip RF. Ta trenutno pripada znamki Nike. "Trenutno ga ima Nike, ampak po določenem času bo prišel pod moje okrilje. Upam, da mi bo Nike pomagal v tem procesu in ga prenesel k meni. To je logotip, ki je zame in za navijače zelo pomemben."

Ne spreglejte