Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 7. 2018,
16.46

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,70

1

Natisni članek

Wimbledon Rafael Nadal Novak Đoković

Sobota, 14. 7. 2018, 16.46

5 let, 9 mesecev

Wimbledon, (ATP), 12. dan

Đoković po izjemni drami in maratonskem petem nizu izločil Nadala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,70

1

Novak Đoković | Foto Reuters

Foto: Reuters

Srbski teniški as Novak Đoković se je prebil v svoj peti finale turnirja v Wimbledonu, kjer bo v nedeljo lovil četrto lovoriko v All England Clubu. V polfinalu je s 6:4, 3:6, 7:6 (9), 3:6 in 10:8 premagal Španca Rafaela Nadala. V nedeljskem finalu se bo pomeril z Južnoafričanom Kevinom Andersonom, ki je v petek po maratonskem obračunu izločil Američana Johna Isnerja.

Novak Đoković
Sportal Đoković po veliki drami prekrižal načrte Nadalu, a še ni konec

Srb Novak Đoković je prvi naslov v Wimbledonu osvojil leta 2011, nato je uspeh ponovil še v letih 2014 in 2015. Potem ko sta Kevin Anderson in John Isner v petek igrala več kot šest ur in pol, sta Rafael Nadal in Đoković dvoboj na osrednjem wimbledonskem igrišču začela v petek nekaj po 20. uri po lokalnem času. Po treh urah so ga organizatorji prekinili, saj je takšen dogovor med All England Clubom in lokalnimi prebivalci. Igralca sta teniško poslastico nadaljevala danes popoldne, na terenu pa sta bila skupaj pet ur in 16 minut.

Đoković je na igrišče prišel s prednostjo 2:1 v nizih, a je Španec rezultat hitro izenačil. V petem nizu sta Nadal, sicer prvi igralec sveta, in Đoković izmenično osvajala točke na svoj servis, nato pa Srbu uspel break v 18. igri odločilnega niza. Dvoboj sta Španec in Srb kljub lepemu vremenu odigrala pod zaprto streho, saj sta ga v petek tako tudi začela. Pravila namreč določajo, da morajo biti enaki pogoji tako ob začetku kot ob koncu dvoboja.

Đoković, ki je trenutno 12. igralec na lestvici ATP, je z današnjo zmago še popravil razmerje zmag nad Nadalom na 27:25. V nedeljo bo lovil še trinajsti grand slam naslov, Nadal jim ima zaenkrat 17.

Rafael Nadal je v sobotnem nadaljevanju dobil četrti niz in izenačil rezultat na 2:2 v nizih, v napetem petem nizu pa izgubil z 8:10. | Foto: Reuters Rafael Nadal je v sobotnem nadaljevanju dobil četrti niz in izenačil rezultat na 2:2 v nizih, v napetem petem nizu pa izgubil z 8:10. Foto: Reuters

V finalu ga časa Anderson, ki je v petek odigral drugi najdaljši dvoboj v Wimbledonu. Samo zadnji niz, ki sta odigrala z Isnerjem je trajal skoraj tri ure. Prav petkov poraženec Isner je z Nicolasom Mahutom leta 2010 v prvem krogu odigral najdaljši dvoboj turnirja, ki je trajal 11 ur in pet minut.

Ne spreglejte