Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 6. 2011,
11.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

WTA ATP

Četrtek, 2. 6. 2011, 11.54

8 let

Vstopnice za olimpijski turnir le najboljšim

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Mednarodna teniška zveza (ITF) je sporočila, po kakšnih merilih bodo izbrali udeležence olimpijskih turnirjev v Londonu 2012. Udeležbo bosta večinoma določili lestvici WTA in ATP, 11. junija 2012.

O potnikih na oba olimpijska turnirja posameznikov bosta odločali lestvici WTA in ATP, ki bosta leta 2012 objavljeni teden dni po končanem turnirju za grand slam v Parizu. Olimpijske vstopnice si bo priborilo 56 najboljših z obeh lestvic, pri čemer bodo število udeležencev iz posamezne države omejili na največ štiri v vsaki konkurenci. Med dvojicami bo nastopilo 32 parov, v tej konkurenci bosta lahko vsako državo zastopala največ po dva igralca. Vsak olimpijski odbor bo tako lahko imel na teniških tekmovanjih največ šest igralcev in igralk.

Poleg vnaprej določenih udeležencev bo v obeh posameznih konkurencah ITF podelila še osem olimpijskih vstopnic, pri parih bodo dodatna mesta štiri. Zveza ITF bo ta mesta namenila posameznim celinskim združenjem. Za mešane dvojice - nastopilo bo lahko 16 parov - bodo nastopajoče izbrali med tistimi, ki bodo že v Londonu.

V želji, da bi na OI pritegnili najboljše igralce, je mednarodna zveza sklenila, da bo podeljevala točke tudi za oba posamična turnirja v znamenju petih krogov. Pri moških bo zlata kolajna vredna 750 točk za lestvico ATP, za WTA pa 685. Srebrni odličji bosta prinesli 470 oziroma 450 točk, bronasti pa po 340, medtem ko se bosta poraženca malih finalov lahko tolažila vsaj z 270 oziroma 260 novimi točkami. Tudi tisti, ki se bodo poslovili že v prvem krogu, bodo deležni vsaj simboličnih točk: v moški konkurenci po pet, v ženski pa po eno. "Sodelovanje z ATP pomeni, da smo dosegli dogovor, po katerem bo v Londonu bržčas nastopilo veliko najboljših igralcev. To je odlična novica za olimpijske igre, prepričan sem, da bomo presegli turnir iz Pekinga 2008," je dejal predsednik zveze ITF Francesco Ricci Bitti.

Teniški turnir v Londonu 2012 bodo igrali na travnatih zelenicah Wimbledona od 27. julija do 5. avgusta.

Ne spreglejte