Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
8. 6. 2015,
9.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Novak Đoković OP Francije

Ponedeljek, 8. 6. 2015, 9.44

8 let

Tudi tokrat ni šlo brez solz (video)

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Pravijo, da gre v tretje rado, a to za Novaka Đokovića ne velja, saj je na OP Francije še tretjič izgubil v finalu. Ni mu bilo lahko, saj bilo razočaranje veliko.

OP Francije ostaja zakleto za Novaka Đokoviča, potem ko ga je v velikem finalu premagal Stan Wawrinka. To je bil zanj že tretji neuspešen pariški finale. Pred tem ga je dvakrat na kolena spravil kralj peska Rafael Nadala. Kljub še enemu bolečemu porazu je Novak športno priznal poraz. Med podelitvijo tudi to leto ni šlo brez solz.

"Razočaranje je veliko, ni lahko zdaj govoriti o dvoboju. Bil sem blizu, vendar zdaj lahko samo čestitam nasprotniku. Enostavno je bil boljši. V ključnih trenutkih je odigral bolj hrabro. Boril sem se, a tokrat ni bil moj dan. V nogah nisem imel dovolj moči, bil je velik pritisk, tako da sem v ključnih trenutkih "pokleknil". Začel sem dobro in povedel z 1:0 v nizih, vendar ne želim iskati izgovorov. Bil je boljši. Seveda ni lahko, tudi sam sem si želel zmage, ampak to moram sprejeti in nadaljevati," je uvodoma povedal Đoković.

To ni pošteno do Stana

Letos je bil pritisk na Srba še večji, saj so vsi pričakovali njegovo zmago. Med sezono je namreč že večkrat omenil, da mu je letos glavni cilj zmagati na OP Francije. "Mislim, da se je na koncu izkazalo, kot da si samo jaz želim zmage v Parizu. To je povsem napačno. Vsak vrhunski igralec si prav tako želi zmage kot jaz, to moramo vedeti. S tem se ne želim znebiti pritiska. Nanj sem se že navadil, saj imam za seboj že veliko težkih dvobojev" je bil jasen Beograjčan.

Pozneje so ga na novinarski konferenci vprašali, koliko moči sta mu vzela dvoboja proti Rafaelu Nadalu in Andyju Murrayju. "Ne želim iskati izgovorov, to ni pošteno da Stana. Seveda sta bila oba dvoboja tako fizično kot psihično naporna, vendar v finalu sem se dobro počutil. Bil sem sem pripravljen na dvoboj. Morda v nogah nisem imel dovolj eksplozivnosti, vendar dejstvo je, da je bil on boljši."

Osemkratni zmagovalec turnirjev za grand slam se bo za nekaj časa odklopil. "Zdaj si bom zagotovo vzel nekaj časa za počitek. Tudi počitek je del našega športa. Kolikor se trudiš in treniraš, si moraš vzeti čas za sebe in svojo družino. Moram napolniti baterije, zdaj trenutno še ne razmišljam o prihodnjih turnirjih," je ljubljenec francoskega občinstva.

Ne spreglejte