Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 10. 2017,
16.18

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

David Goffin teniški globus Rafael Nadal tenis

Nedelja, 8. 10. 2017, 16.18

6 let, 6 mesecev

Teniški globus, 8. oktober

Nadal do 75. turnirske zmage, Goffin igra v življenjski formi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Rafael Nadal | Foto Reuters

Foto: Reuters

Sloviti španski teniški igralec Rafael Nadal je veliki zmagovalec kakovostnega turnirja ATP v Pekingu. Prvi igralec na svetu je v finalu turnirja z nagradnim skladom 3,028 milijona dolarjev premagal Avstralca Nicka Kyrgiosa s 6:2 in 6:1 ter dosegel svojo 75. turnirsko zmago.

Enaintridesetletni Nadal je prevladoval v kitajski prestolnici in tekmeca zasenčil v vseh prvinah igre, 16-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam je devet let mlajšega tekmeca iz dežele "tam spodaj" premagal po 92 minutah igre.

Za Nadala je bil to deveti finale v tej sezoni, na šestih turnirjih je tudi zmagal. Pred tem je bil najboljši v Monte Carlu, Barceloni, Madridu, odprtem prvenstvu Francije v Parizu in odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku, izgubil pa je finalne dvoboje na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu, Acapulcu in Miamiju.

Izid, Peking, ATP (3,028 milijona dolarjev), finale:

Rafael Nadal (Špa, 1) : Nick Kyrgios (Avs, 8) 6:2, 6:1.

Goffin igra v življenjski formi, poraz številke 1

Belgijec David Goffin, 11. igralec s teniške lestvice ATP, je danes osvojil 1,6 milijona dolarjev vreden turnir v Tokiu. V finalu je v dveh nizih s 6:3 in 7:5 premagal Francoza Adriana Mannarina, 31. igralca sveta, in se po Shenzenu veselil še drugega naslova v dveh tednih.

Skupno je 26-letnik osvojil četrti turnir v karieri in drugega to sezono, tako da se bo v ponedeljek na lestvici vrnil med elitno deseterico svetovnega tenisa; povzpel se bo na deseto mesto.

David Goffin igra v življenjski formi. | Foto: Reuters David Goffin igra v življenjski formi. Foto: Reuters

V sezoni pa je ta čas na osmem mestu in ima lepe možnosti, da se uvrsti na sklepni masters sezone najboljše osmerice, ki bo od 12. do 19. novembra v Londonu.

Halepova vpisala prvi poraz kot številka 1

Caroline Garcia je zmagovalka teniškega turnirja WTA v Pekingu z nagradnim skladom 6.381.679 dolarjev. Francozinja je v finalu brez izgubljenega niza premagala Romunko Simono Halep s 6:4, 7:6 (3) za svoj peti naslov na turnirjih serije WTA. Garcia je osvojila svoj še drugi turnir v razmaku manj kot enega tedna, potem ko je slavila v Wuhanu.

Triindvajsetletna Garcia, ki na turnirju v Pekingu ni bila med nosilkami, ni premagala le druge nosilke na turnirju, ampak je skalp še večji, saj je premagala novopečeno številko 1 ženskega tenisa. Halepova je namreč z uvrstitvijo v finale prevzela prvo mesto na lestvici WTA, na tem mestu bo v ponedeljek uradno zamenjala Španko Garbine Muguruzo.

Ne spreglejte