Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 10. 2023,
18.18

Osveženo pred

6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Beatriz Haddad Maia teniški globus

Nedelja, 29. 10. 2023, 18.18

6 mesecev

teniški globus, 29. oktober

Sinner za deseti naslov po treh urah ugnal Medvedjeva, Basel Kanadčanu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Jannik Sinner | Jannik Sinner je zmagovalec Dunaja. | Foto Reuters

Jannik Sinner je zmagovalec Dunaja.

Foto: Reuters

Italijan Jannik Sinner je zmagovalec turnirja serije ATP 500 na Dunaju z nagradnim skladom 2,41 milijona evrov. V finalu je po dobrih treh urah ugnal Rusa Danila Medvedjeva s 7:6 (7), 4:6, 6:3 ter se podpisal pod deseto lovoriko v karieri. V Zhuhaiju na Kitajskem je zmagala brazilska teniška igralka Beatriz Haddad Maia, v Baslu pa je lansko zmago ubranil Kanadčan Felix Auger-Aliassime.

Jannik Sinner
Sportal Medvedjev in Sinner v finalu Dunaja

Dvaindvajsetletni drugi nosilec je 13. igral v finalu turnirjev najvišje ravni, izgubil pa je le trikrat. Štiri naslove je slavil to sezono. Najboljši je bil še v Montpellieru, Montrealu in Pekingu.

Proti Medvedjevu je dobil šele drugi dvoboj v osmih medsebojnih obračunih. Obakrat je slavil ta mesec, potem ko je v finalu Moskovčana ugnal še v kitajski prestolnici.

Sedem let starejši Rus, na Dunaju prvi nosilec, je v 36. finalu ostal pri 20 lovorikah v karieri. Zanj je bil to deveti finale v letu 2023 in četrti poraz na zadnji stopnički.

Auger-Aliassime ubranil turnirsko zmago v Baslu

Kanadčan Felix Auger-Aliassime je v finalu teniškega turnirja ATP 500 v Baslu s 7:6 (3) in 7:6 (5) premagal Poljaka Huberta Hurkacza in ubranil lansko turnirsko zmago. Kanadčan je prvič letos igral dvoboj za turnirski naslov in slavil šestič v karieri. Poljak se je kljub porazu približal uvrstitvi na zaključni turnir sezone v Torinu.

Triindvajsetletni Kanadčan je dobil uvodni niz finala po podaljšani igri. Lepo priložnost za odvzem servisne igre, prva obeh igralcev v celotnem dvoboju, je imel pri izidu 4:4 v drugem nizu, a je ni izkoristil. Tako je tudi drugi niz odločila podaljšana igra. Po uri in 52 minutah dvoboja jo je po dveh preobratih dobil Auger-Aliassime.

Felix Auger-Aliassime je še drugič zapored osvojil Basel. | Foto: Reuters Felix Auger-Aliassime je še drugič zapored osvojil Basel. Foto: Reuters

Slednji je v Švici igral kot prerojen. Lani je osvojil štiri turnirje in prišel na šesto mesto lestvice ATP, letos pa le enkrat prišel do polfinala na turnirjih ATP, kar mu je uspelo februarja v Dohi. V soboto je v polfinalu Basla premagal prvega nosilca, Danca Holgerja Runeja, s 6:3 in 6:2. Kanadčan si je že s tem zagotovil vrnitev med prvih 20 igralcev na lestvici ATP.

Šestindvajsetletni Hurkacz, v finalu je imel nekaj težav z levo nogo, je po nizu odličnih predstav vedno bližje turnirju najboljših osmih igralcev sezone. Pred dvema tednoma je v Šanghaju osvojil masters, v Švici pa mu je na zadnji stopnici spodletelo, da bi osvojil osmi naslov v karieri in tretjega letos. Zmagal je že v Marseillu.

Beatriz Haddad Maia je dobila turnir v Zhuhaiju. | Foto: Reuters Beatriz Haddad Maia je dobila turnir v Zhuhaiju. Foto: Reuters

Brazilska zmaga v kitajskem Zhuhaiju

Brazilska teniška igralka Beatriz Haddad Maia, ki je bila ob prihodu v kitajski Zhuhai osma nosilka, je v finale turnirja WTA z nagradnim skladom 926.731 evrov premagala sedmo nosilko, domačinko Zheng Qinwen. Izid je bil 7:6 (11) in 7:6 (4).

Zheng Qinwen je bila dan prej v kitajskem polfinalu s 7:5, 4:6 in 6:1 boljša od Zhu Lin, Haddad Maia je s 6:4 in 6:1 izločila šesto nosilko, Rusinjo Darjo Kasatkino.

Turnirja v Zhuhaiju ni bilo vse od leta 2019, ko ga je prekinila koronska pandemija, nato pa je združenje WTA zaradi afere Peng Shuai za nekaj časa odpovedalo vse turnirje na Kitajskem. Ti so se na teniški koledar vrnili šele septembra.

Dunaj, ATP 500 (2,41 milijona evrov):

Finale:
Jannik Sinner (Ita/2) - Danil Medvedjev (Rus/1) 7:6 (7), 4:6, 6:3.

Basel, ATP 500 (2.345.955 evrov):

Finale:
Felix Auger-Aliassime (Kan/6) - Hubert Hurkacz (Pol/4) 7:6 (3), 7:6 (5).

Zhuhai, WTA (926.731 evrov):

Finale:
Beatriz Haddad Maia (Bra/8) - Qinwen Zheng (Kit/7) 7:6 (11), 7:6 (4).

Darja Kasatkina
Sportal Stvari so ušle izpod nadzora
Ne spreglejte