Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 7. 2012,
12.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Serena Williams Viktorija Azarenka Angelique Kerber

Četrtek, 5. 7. 2012, 12.10

8 let

Serena s 24. asom v finale, čaka jo Radwanska

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Angieszka Radwanska in Serena Williams sta finalistki 3. letošnjega turnirja za grand slam Wimbledona. Poljakinja je izločila Nemko Angelique Kerber, Američanka pa Belorusinjo Viktorijo Azarenko.

Uvodni polfinalni dvoboj dneva je pripadel Angieszki Radwanski, ki bo prvič v karieri nastopila v finalu Wimbledona. Leto dni starejšo Angelique Kerber je ugnala v dveh nizih. Najboljša poljska teniška igralka je na svetovni lestvici na tretjem mestu, če bo v velikem finalu premagala še Williamsovo, se bo prihodnji teden zavihtela celo na prvo. Zadnja Poljakinja, ki je nastopila v finalu turnirja za nagrado grand slam, je bila leta 1937 Jadwiga Jedrzejowska. Poljakinja je preprečila Kerberjevi, da bi postala prva Nemka po nepozabni Steffi Graf (1999), ki bi nastopila v sklepnem dejanju Wimbledona, hkrati pa se ji je maščevala za lanskoletni poraz na US Opnu.

V tretjem tisočletju se je le trikrat pripetilo, da na wimbledonskem prestolu ni bilo katere izmed sester Williams. Serena nadaljuje tradicijo. Po zmagi nad branilko naslova, Čehinjo Petro Kvitovo, v četrtfinalu je v polfinalu izločila še eno izvrstno igralko. Viktorija Azarenka je namreč zmagovalka letošnjega OP Avstralije in je večji del leta 2012 preživela na prvem mestu svetovne teniške lestvice, zdaj je druga. Serena Williams se spet ni ozirala na slabši položaj na lestvici WTA in je še enkrat več potrdila, da ko je v vrhunski formi, ji nobena tekmica ne more do živega. Še posebej suverena je na travnati podlagi, v Wimbledonu pa naskakuje že peto lovoriko.

Ne glede na to Azarenka še zdaleč ni poceni prodala svoje kože. Še posebej napeto je bilo v drugem nizu, ko sta igralki z lahkoto dobivali točke na svoj začetni udarec. Odločala je podaljšana igra, zmago pa sta Belorusinji odnesli ena redkih neizsiljenih napak pri izidu 6:6 in pa Serenin rekordni 24. as, s katerim si je zagotovila sedmi finalni nastop na "sveti travi".

Ženski finale v Wimbledonu bo na sporedu v soboto, v petek bosta odigrana oba moška polfinalna obračuna.

Ne spreglejte