Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
14. 7. 2021,
8.43

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32

1

Natisni članek

Roger Federer

Sreda, 14. 7. 2021, 8.43

2 leti, 9 mesecev

Roger Federer in njegova vrnitev

Se Roger Federer res ne bo več vrnil?

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32

1

Roger Federer | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

V torek je Roger Federer, eden najboljših teniških igralcev, sporočil, da ne bo nastopil na olimpijskih igrah v Tokiu. Zanimivo mnenje o Federerju je razkril Boris Becker.

Legendarni Nemec meni, da se Roger Federer ne bo več vrnil v Wimbledon, potem ko je letos v četrtfinalu presenetljivo izgubil proti Hubertu Hurkaczu. Poljak ga je suvereno premagal po treh nizih in mu v zadnjem nizu celo "zavezal kravato" (6:3, 7:6 (4), 6:0).

Boris Becker meni, da Federerja ne bo več v Wimbledonu. | Foto: Gulliver/Getty Images Boris Becker meni, da Federerja ne bo več v Wimbledonu. Foto: Gulliver/Getty Images Poraz proti Poljaku naj bi spremenil vse

Becker je ob tem poudaril, da je bil 39-letni Baselčan prepričan, da lahko v Wimbledonu pride daleč, a je na sveti travi, kjer je do zdaj slavil že osemkrat, doživel hladno prho in moral hitro pripraviti kovčke.

"Mislim, da je Roger prišel v Wimbledon z mislijo, da bo šlo vse po načrtih. Odpravil je težave s kolenom, izkoristil je pesek, da bi prišel v pravo formo in si povrnil samozavest. Mislim, da ni prišel v Wimbledon z mislijo, da se bo kmalu upokojil. A to, kako je izgubil proti Hubertu Hurkaczu, je spremenilo vse," je za Daily Mail povedal Becker, ki ni več prepričan, da se bo Federer še vrnil v Wimbledon.

Je res doživel šok?

"Občutek imam, da se prihodnje leto Federer ne bo več vrnil v Wimbledon. Še posebej zaradi tega, kar se je zgodilo v četrtfinalu. Mislim, da je bil to velik šok zanj," je povedal še danes najmlajši teniški igralec, ki je zmagal v Wimbledonu.

Roger Federer | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

V torek presenetil svetovno športno javnost

Dvajsetkratni zmagovalec turnirjev za grand slam je včeraj presenetil športno svetovno javnost. Sporočil je, da ne bo odpotoval na olimpijske igre v Tokiu, čeprav so bile te zanj dolgo ena glavnih prioritet. Federerju namreč še vedno manjka zlata posamična olimpijska medalja. Razlog za odpoved je poškodba kolena.

"Zelo sem razočaran, saj je bilo nastopanje pod švicarsko zastavo vedno velika čast in vrhunec moje kariere. Zdaj sem že začel rehabilitacijo z željo, da se vrnem na igrišče po koncu olimpijskih iger. Vsej švicarski odpravi na olimpijske igre želim ogromno sreče, močno bom navijal za vas. Kot vedno, gremo Švica," je v sporočilu za javnost na Twitterju zapisal Roger Federer.

Veliko športnikov je že odpovedalo nastop na OI. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Veliko športnikov je že odpovedalo nastop na OI. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Nastop odpovedal tudi Nadal, v Tokiu ne bo niti naših igralcev

Nastop v Tokiu je odpovedalo že kar nekaj teniških zvezdnikov. Med njimi je tudi Rafael Nadal, medtem ko je Đoković dejal, da ni več prepričan, ali bo šel v Tokio. Prav tako so nastop na olimpijskih igrah odpovedali vsi naši teniški igralci.

Roger Federer
Sportal Nov udarec: Federer brez olimpijskih iger
Roger Federer
Sportal Se je eden največjih dokončno poslovil? #video
Ne spreglejte