Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
24. 4. 2017,
10.19

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

1

Natisni članek

Rafael Nadal Monte Carlo

Ponedeljek, 24. 4. 2017, 10.19

6 let, 6 mesecev

Še on komaj verjame

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

1

Rafael Nadal | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Rafael Nadal je v Monte Carlu na turnirju serije masters dosegel že deseto zmago in postal prvi igralec, ki je na tovrstnem turnirju dosegel tolikšno število zmag. To je bila za Španca skupno 29. zmaga na mastersu in le še za zmago zaostaja za Novakom Đokovićem.

Rafa je tokrat v finalu Monte Carla premagal rojaka Alberta Ramosa-Vinolasa (6:1, 6:3). Za zmago je potreboval vsega 76 minut. Nad svojim novim mejnikom je bil zelo navdušen tudi glavni akter te zgodbe.

Vedno je našel dovolj motivacije, da se je vrnil po poškodbi. | Foto: Vedno je našel dovolj motivacije, da se je vrnil po poškodbi. Veliko stvari se je moralo poklopiti

"To je res neverjetno. Desetkrat zmagati na tako pomembnem turnirju, kot je Monte Carlo … Težko opišem svoje občutke. Vsakokrat, ko sem osvojil lovoriko, je bil poseben občutek. Seveda je potrebno tudi nekaj sreče. Veliko stvari se je moralo poklopiti v Monte Carlu, da sem osvojil vse te lovorike," je uvodoma povedal kralj peska, kot radi imenujejo Nadala.

"Srečen sem, da lahko igram tenis in da sem skozi vsa ta leta ostal zdrav in da lahko igram na enem izmed lepših turnirjev v letu, o tem ni dvoma. Res sem vesel nove zmage. To je bil zame zelo pomemben dan v moji karieri," je priznal Majorčan.

Rafael Nadal po zmagi nima počitka, saj ga ta teden že čaka turnir v Barceloni, kjer so po njem poimenovali teniški stadion. "Hvala organizatorjem za to potezo. Pred meseci so me vprašali za to in bil sem res vesel, ko sem slišal za to. Barcelona je za vse španske igralce izjemen turnir. Mislim, da je to eden najboljših turnirjev na turneji, saj ima zgodovino in tradicijo."

Proslavljal bo pozneje, če bo kaj za proslavljati O OP Francije ne razmišlja. | Foto: Reuters O OP Francije ne razmišlja. Foto: Reuters

Po zmagi so navijačem zrasli apetiti in od Nadala na OP Francije pričakujejo novo zmago. Rafa je v Parizu zmagal že devetkrat, nazadnje pa je veliki pokal dvignil leta 2014. In kaj glede tega pravi 30-letni teniški igralec? "Želim si, res si želim tudi tam zmagati. Naslednji korak ni OP Francije, ampak Barcelona. Turnirjev v Monte Carlu, Barceloni, Rimu in Madridu nikoli ne jemljem za pripravo. Ti turnirji so že sami po sebi pomembni, to je dejstvo. Roland Garros pride pozneje na vrsto. To je še en pomemben dogodek zame. Če bom delal prave stvari pred OP Francije, bom tja prišel dobro pripravljen in bom poskušal narediti dober rezultat," je razkril Nadal, ki časa za proslavljanje nima. "Proslavljali bomo po peščeni sezoni, če bo kaj za proslavljati."

"Ko si starejši in če si zdrav, potem ni težav. Če nisi zdrav, greš lahko samo domov." | Foto: Guliverimage/Getty Images "Ko si starejši in če si zdrav, potem ni težav. Če nisi zdrav, greš lahko samo domov." Foto: Guliverimage/Getty Images

Nekateri so menili, da je z njim konec 

Štirinajstkratni zmagovalec turnirjev za grand slam je imel v svoji karieri veliko poškodb, a se je zmeraj uspel vrniti na stara pota. Zadnja vrnitev je bila zanj najtežja, saj je potreboval kar nekaj časa, da je bil kos najboljšim igralcem. Nekateri so menili, da je z njim konec. "Vsi naredijo vse, da ostanejo zdravi in da igrajo čim dlje. Sam sem imel velikokrat težave, vendar sem imel vedno dovolj strasti in motivacije za nadaljevanje. Trdo sem delal in se naprej boril za stvari, ki me res motivirajo. To je to. Ko si starejši in če si zdrav, potem ni težav. Če nisi zdrav, greš lahko samo domov."

Ne spreglejte