Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
30. 6. 2011,
19.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Marija Šarapova Saša Vujačić

Četrtek, 30. 6. 2011, 19.10

8 let

Šarapova in Vujačić le vrh ledene gore

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Teniška zvezdnica Marija Šarapova je našla izbranca v košarkarskih vrstah. Zaročenec Saša Vujačić jo zvesto vzpodbuja v Wimbledonu, to pa še zdaleč ni edina povezava med priljubljenima športoma.

Letošnji turnir v Wimbledonu je spisal že zajeten kup zanimivih zgodb. Med izbrance, ki sta z odličnimi predstavami dvignila nemalo prahu, sta se prebila tudi Marija Šarapova in Jo-Wilfried Tsonga. Finalistka med posameznicami in nekdanja zmagovalka (2004) ter polfinalist, ki bi lahko prekinil 28-letni francoski post. Ena izmed skupnih točk prelestne Rusinje in temnopoltega Francoza je tudi ta, da sta bila oba s častnega dela tribun, kjer so prireditelji namenili prostor za najožje prijatelje tekmovalcev, deležna aplavza košarkarjev. Sibirski tigrici, ljubljenki moškega dela občinstva, je od srca ploskal slovenski košarkarski legionar in do ušes zaljubljen zaročenec Saša Vujačić. Če za rusko lepotico stiska pesti branilec NBA moštva New Jersey Nets, pa je podvig Jo-Wilfrieda več kot navdušil njegovega brata Enza, ki se je še nedavno s košarkarsko žogo dokazoval pod obroči pri francoskem prvoligašu Le Mansu.

Član francoskih izbranih vrst v mlajših kategorijah je pred kratkim košarkarski parket zamenjal s študijskimi knjigami in se odpravil čez ''veliko lužo''. Ko je napočil čas za Wimbledon, se je znašel v Londonu, kjer zavzeto spremlja dvoboje starejšega brata, teniškega ''Muhammada Alija'', ki je v četrtfinalu senzacionalno izločil Rogerja Federerja. Tsonga bi lahko še z dvema zaporednima zmagama - v polfinalu se bo srečal s Srbom Novakom Đokovićem, ki bi si v primeru zmage že zagotovil prvo mesto na jakostni svetovni lestvici - postal prvi Francoz, ki bi po 28 sušnih letih osvojil turnir za nagrado grand slam.

Športna dinastija Noah

Zadnji ''galski petelin'', ki je ponosno zakikirikal na veličastnem teniškem odru, rezerviranem le za najboljše, je bil Yannick Noah (1983 - Roland Garros). In glej ga zlomka. Tudi on je neposredno povezan s košarko, saj je na parketu ljubezen življenja našel njegov sin Joakim. Navduševal je že v ameriškem študentskem prvenstvu, nesporni talent pa so kasneje prepoznali Biki iz Chicaga, kjer je Francoz postal nepogrešljiv del začetne petorke. V obratno smer pa se je pred leti podala ameriška teniška igralka Alexandra Stevenson, ki se je leta 1999 še kot najstnica kot strela z jasnega prebila v polfinale. Da ima šport zapisan v genih, dokazuje že ime njenega očeta, enega najbolj domiselnih NBA zvezdnikov vseh časov, Juliusa Ervinga oziroma kratko in jedrnato, nepozabnega Dr. J-ja.

Še en dokaz, da imata tenis in košarka več skupnega, kot bi marsikdo menil. Podobnih primerov pa je v posrečeno prepletenem svetu športa zagotovo še nekaj ...

Ne spreglejte