Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
16. 11. 2017,
12.38

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,15

Natisni članek

Rafael Nadal Roger Federer

Četrtek, 16. 11. 2017, 12.38

6 let, 5 mesecev

Roger Federer: Pošteno? Mislim, da Rafa ni uporabil prave besede.

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,15
Roger Federer | Foto Reuters

Foto: Reuters

Kot že nekajkrat v preteklih letih se je Rafael Nadal tudi letos pritoževal nad podlago na zaključnem masters turnirju. To je namreč še edini turnir, ki ga Španec še ni uspel zmagati. In tudi letos ne bo imel možnosti, potem ko ga je ustavila poškodba kolena.

Rafael Nadal se nikakor ne more sprijazniti s tem, da se zaključni masters turnir igra na trdi podlagi. | Foto: Reuters Rafael Nadal se nikakor ne more sprijazniti s tem, da se zaključni masters turnir igra na trdi podlagi. Foto: Reuters Zaključni masters turnir v Londonu se že tradicionalno igra na trdi podlagi. To je podlaga, ki najmanj ustreza trenutno prvemu igralcu sveta. Sam se namreč najbolje počuti na rdečem pesku. "Ni pošteno, da mora igralec kot sem jaz, igrati na podlagi, ki mi ne ustreza," je povedal Nadal.

"Ne glede na to, da se igra v dvorani, bi se lahko uporabila druge vrste podlaga. To je izjemno mesto za organizacijo takšnega turnirja. Vzdušje je enkratno in res sem srečen, da sem tukaj. Uživam, ko imam možnost igrati v Londonu, ampak vseeno bi lahko igrali na pesku," je še povedal desetkratni zmagovalec OP Francije.

Roger Federer bi si tudi želel turnir serije masters na travi. | Foto: Reuters Roger Federer bi si tudi želel turnir serije masters na travi. Foto: Reuters

Kaj si o vsem tem misli Roger Federer?

Drugačno mišljenje ima Roger Federer, ki se je z dvema zmagama že uvrstil v polfinale letošnjega finalnega turnirja najboljše osmerice. "Pošteno? Mislim, da Rafa ni uporabil prave besede. Lahko spomnim, da ni niti enega masters turnirja na travi in samo eden je v dvorani," je povedal Švicar, ki lahko ta konec tedna osvoji še osmi turnir in tako na najboljši način konča letošnjo sezono.

Konec sezone ni čas za pesek in to je to Roger Federer je v letošnji sezoni zmagal na sedmih turnirjih, med njimi je tudi zmaga v Wimbledonu. | Foto: Guliverimage/Getty Images Roger Federer je v letošnji sezoni zmagal na sedmih turnirjih, med njimi je tudi zmaga v Wimbledonu. Foto: Guliverimage/Getty Images

Poleg tega je 36-letni Baselčan poudaril, da je še veliko igralcev, ki bi se lahko pritoževalo nad podlago. "Mislim, da je prav in pošteno, da se igra v dvorani. Ali bi morali na vsake toliko časa igrati na pesku. Morda res. Ali bi bilo dobro, da bi bil kakšen turnir serije masters na travi? Tudi to bi moralo biti. Ali bi morali imeti manj turnirjev na pesku in več na trdi podlagi? O vsem tem bi lahko razpravljali. Konec sezone ni čas za pesek in to je to. Lahko igrate na pesku v dvorani, ampak to je malo neumno. Sicer razumem njegovo razmišljanje," je še povedal 19-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

Federer je v letošnji sezoni izpustil celo sezono na pesku. Leta 2017 je zmagal sedem turnirjev, medtem ko je Nadal osvojil šest turnirjev. Dva od teh je dobil na trdi podlagi.

Ne spreglejte