Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
18. 7. 2017,
9.43

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,65

1

Natisni članek

Roger Federer Kaja Juvan Robi Cokan Wimbledon

Torek, 18. 7. 2017, 9.43

6 let, 6 mesecev

Roger Federer "žural" do petih zjutraj

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,65

1

Roger Federer | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Roger Federer je v nedeljo osvojil osmi, rekordni naslov v Wimbledonu, ki ga je tudi konkretno proslavil. To je bila zanj že skupno 19. lovorika na turnirjih za grand slam.

Roger se je udeležil tudi tradicionalnega večera z zmagovalko Garbine Muguruza, ampak nista zaplesala, kar je bila velika želja 23-letne Španke. Po uradnem delu je Švicar s svojimi prijatelji proslavljal do petih zjutraj. "Zvoni mi v glavi," je na ponedeljkovi novinarski konferenci priznal eden najboljših teniških igralcev v zgodovini tenisa.

Roger Federer se po nedeljski zabavi ni počutil najbolje. | Foto: Guliverimage/Getty Images Roger Federer se po nedeljski zabavi ni počutil najbolje. Foto: Guliverimage/Getty Images "Ko sem  se zbudil, se nisem počutil najbolje"

"Ne vem, kaj sem delal sinoči. Predvidevam, da sem spil veliko različnih alkoholnih pijač. Po tradicionalnem plesu smo odšli v restavracijo, kjer nas je čakalo okoli 30 ali 40 prijateljev. Super smo se imeli. V posteljo sem šel ob petih zjutraj in ko sem se zbudil, se nisem počutil najbolje."

Baselčan ima do zdaj za seboj izjemno sezono, saj je prvič po petih letih osvojil dva turnirja za grand slam. Federer je letos dobil skupno pet turnirjev, OP Francije pa je letos še desetič dobil Rafael Nadal. Kot kaže, starejši igralci še ne nameravajo predati vrha mlajšim igralcem.

"Nikoli si nisem postavljal ciljev, koliko zmag na turnirjih za grand slam bom dosegel." | Foto: Guliverimage/Getty Images "Nikoli si nisem postavljal ciljev, koliko zmag na turnirjih za grand slam bom dosegel." Foto: Guliverimage/Getty Images

Nikoli si ni postavljal ciljev Prihodnje leto bi se rad vrnil v Wimbledon. | Foto: Guliverimage/Getty Images Prihodnje leto bi se rad vrnil v Wimbledon. Foto: Guliverimage/Getty Images

Federer, ki bo kmalu dopolnil 36 let, meni, da bodo mladi igralci morali spremeniti način igre, če bodo želeli z vrha spodriniti "stare mačke". Poleg tega ima Roger veliko željo, da bi prihodnje leto ubranil naslov v All England Clubu.

"Letos želim uživati, potem ko sem zmagal na OP Avstralije in v Wimbledonu. Nikoli si nisem postavljal ciljev, koliko zmag na turnirjih za grand slam bom dosegel. Bil sem zelo zadovoljen, ko sem jih imel 17, še bolje je bilo, ko sem jih imel 18. Zdaj sem več kot srečen, ko jih imam 19. Želim uživati, ostati zdrav, potem pa bomo videli, kaj se bo zgodilo," je še povedal Roger.

Kaja Juvan tudi na tradicionalni večerji

Tradicionalne večerje se je udeležila slovenska teniška igralka Kaja Juvan, ki je med mladinkami v paru s srbsko igralko Olgo Danilović zmagala v ženskih dvojicah. Družbo na večerji ji je delal tudi njen trener Robi Cokan.

Ne spreglejte