Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
20. 5. 2015,
8.19

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Robin Soderling Rafael Nadal OP Francije

Sreda, 20. 5. 2015, 8.19

3 leta, 10 mesecev

Robin Soderling: Morda je bolje, da Nadal spet izgubi

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Robin Soderling je do danes edini teniški igralec, ki mu je na OP Francije uspelo premagati Rafaela Nadala. Šved meni, da po dolgih letih Španec ni favorit.

Robin Soderling že nekaj časa ni aktiven na teniških igriščih, saj je moral zaradi mononukleoze prekiniti svojo profesionalno kariero. Zadnji dvoboj je odigral leta 2011, ko je zmagal na turnirju v Bsstadu na Švedskem. Kljub svojim 30 letom pa še vedno verjame, da se lahko vrne na igrišča. Šved, ki je v svoji karieri dobil deset turnirjev, meni, da je letos veliki favorit za zmago na OP Francije Novak Đoković. Pravzaprav bi raje videl, da Nadal znova izgubi. Zakaj? Želi si namreč, da bi ga nehali spraševati o dvoboju iz leta 2009 v Roland Garrosu, ko je v osmini finala premagal Nadala. "Po dolgem času Rafa ni favorit za zmago v Roland Garrosu. Zagotovo ga bo zelo težko premagati na tri dobljene nize na pesku, to je veliko težje kot na dva niza. Ne bi bil presenečen, če bi se letos to zgodilo," je sprva povedal Soderling, ki si želi, da bi se ga ljubitelji tenisa spominjali po čem drugem kot po tisti veliki zmagi.

Nekateri celo mislijo, da sta igrala v Wimbledonu

"To pove več o Rafi kot o meni. To se ne bo ponovilo vsaj še naslednjih 100 let. Lepo je, da sem edini igralec, vendar me vsi sprašujejo samo o tem dvoboju. Jaz sem ponosen na druge stvari, ki sem jih dosegel v svoji karieri. Na svetovni lestvici sem bil uvrščen med pet najboljših igralcev in dvakrat sem igral v finalu turnirja za grand slam. Bolj ponosen sem na finale iz leta 2010 v Parizu, kjer sem moral braniti veliko število točk. Morda je zaradi tega bolje, da Rafa spet izgubi, ker verjetno me bodo nehali spraševati o tistem dvoboju. Ta dvoboj je postal legendarni … Eni mislijo, da sem edini, ki sem ga sploh premagal, drugi, da sva igrala v finalu, nekateri pa celo mislijo, da sva igrala v Wimbledonu," je sklenil Soderling.

Ne spreglejte