Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
8. 6. 2022,
8.52

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,89

Natisni članek

poškodba terapija Rafael Nadal

Sreda, 8. 6. 2022, 8.52

1 leto, 2 meseca

Rafael Nadal na berglah, vprašaj pri Wimbledonu #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,89
Rafael Nadal | Foto Reuters

Foto: Reuters

Junak pred kratkim končanega OP Francije Rafael Nadal je nekaj dni po velikem zmagoslavju že opravil terapije stopala v Barceloni, potem ko je imel z njim v zadnjem času ogromno nevšečnosti.

Na pariškem pesku si je španski teniški superzvezdnik Rafael Nadal prigaral 14. lovoriko na slovitem Roland Garrosu, a je bila pot trnova. Ne le zaradi tekmecev, ampak tudi zaradi težav s stopalom.

Zato, da ni čutil bolečin, je igral pod vplivom injekcije, je dal pa jasno vedeti, da bo po zadnjem odigranem dvoboju nemudoma začel zdravljenje noge in se vrnil v pogon šele takrat, ko bo čutil, da se lahko.

Rafael Nadal Pariz 14 naslov
Sportal Legendarni Američan se je pošalil s "starčkom" Nadalom

Pregled je opravil v Barceloni, nato pa se z berglami vrnil na domačo Majorko. Kakšnih novih informacij za javnost za zdaj v taboru španskega teniškega igralca, ki je z 22 osvojenimi turnirji za grand slam na prvem mestu in ima dva skalpa več kot večna tekmeca Roger Federer in Novak Đoković, nimajo. "V nekaj dneh bomo izvedeli. V tem trenutku nič ne čutim," je novinarjem dejal Nadal in ob tem z avtogramom razveselili nekaj navijačev, ki so bili v tistem trenutku v njegovi bližini.

Za zdaj je znano le to, da se bo moral v Barcelono kmalu vrniti, ni pa še jasno, kdaj ga bomo spet videli na delu. Če bo terapija uspešna, bi ga lahko videli tudi na sveti travi v Wimbledonu. "Tam bom, če bo moje telo to dopuščalo. Wimbledon je prioriteta, turnirji za grand slam so prioriteta," je v nedeljo odgovoril Nadal, ko so ga vprašali o Wimbledonu.

Nadal že leta trpi za težavo v stopalu, imenovano Müller-Weissov sindrom. Gre za redko in degenerativno stanje, ki prizadene kosti v stopalih. "Rafa je že doma in bo preživel tri ali štiri dni z izvajanjem normalne vzdrževalne telesne aktivnosti. Če bo zdravljenje pozitivno učinkovalo, se bo kasneje vrnil k treningom na igrišču," pa je dejal Nadalov tiskovni predstavnik. "Ne izključujemo, da bi naslednji teden šel na novo terapijo."

Rafael Nadal Pariz 14 naslov
Sportal Za noben drug grand slam ne bi tvegal lastnega zdravja
Ne spreglejte