Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 1. 2022,
13.59

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

Natisni članek

Naomi Osaka teniški globus

Sobota, 8. 1. 2022, 13.59

2 leti, 3 mesece

TENIŠKI GLOBUS, 8. JANUAR

Osaka predala polfinale v Melbournu, Nadal v finalu Melbourna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16
Naomi Osaka | Naomi Osaka je poškodovana. | Foto Guliverimage

Naomi Osaka je poškodovana.

Foto: Guliverimage

Japonka Naomi Osaka, nekdanja prva teniška igralka sveta in branilka naslova na prvem turnirju za veliki slam v sezoni, je zaradi poškodbe odpovedala nastop v polfinalu teniškega turnirja WTA v Melbournu. Na prvem od dveh turnirjev v tem avstralskem mestu je prva nosilka. Rusinja Veronika Kudermetova je tako postala prva finalistka.

Renat Voračova
Sportal Čehinja zapušča Avstralijo: Na trenutke se počutim kot v zaporu

Tretja nosilka iz Rusije se bo v finalu pomerila z Romunko Simono Halep. Ta je druga postavljena igralka turnirja, v polfinalu pa je premagala Kitajko Zheng Qinwen s 6:3, 6:2.

V Melbournu so zaradi pandemije pripravili hkrati tri teniške turnirje, dva v ženski konkurenci z nagradnima skladoma po 239.744 ameriških dolarjev, in enega v moški. Na prvem turnirju igralk se je še pred polfinalom poslovila Osaka zaradi poškodbe v predelu prsnega koša. Ta čas 13. igralka svetovne lestvice se je po več kot trimesečnem odmoru uspešno vrnila na teniška tekmovanja prav na turnirju v Melbournu.

V prvem krogu sicer ni blestela, a je v treh nizih le zlomila odpor Francozinje Alize Cornet. V naslednjih dveh partijah je prikazala precej več, najprej je nadigrala Belgijko Maryno Zanevsko s 6:1 in 6:1, potem pa je ugnala še Andreo Petković iz Nemčije s 6:1 in 7:5.

"V veliko zabavo mi je bilo igrati v Melbournu. Na žalost pa imam poškodbo v prsnem predelu. Potrebujem premor zaradi priprav na odprto prvenstvo Avstralije," so njeno izjavo sporočili organizatorji turnirja.

Lani je po zmagi na uvodnem turnirju za grand slam sezone odpovedala naslednja iz te najvišje serije turnirjev v Parizu in Wimbledonu. Zaradi čustvenih težav kar nekaj časa ni igrala, vrnila se je na odprto prvenstvo ZDA, kjer pa je hitro končala z nastopi. Po turnirju na igriščih Flushing Meadows se je skušala z normalnim življenjem v krogu družine in prijateljev otresti pritiska, ki ga prinaša sodelovanje v teniški karavani.

Ashleigh Barty se bo v finalu Adelaida pomerila z Jeleno Ribakino. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Ashleigh Barty se bo v finalu Adelaida pomerila z Jeleno Ribakino. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Avstralsko-kazahstanski finale v Adelaidu

Avstralka Ashleigh Barty in Kazahstanka Jelena Ribakina sta finalistki turnirja WTA v avstralskem mestu Adelaide z nagradnim skladom 703.580 dolarjev. Prva nosilka Bartyjeva je v polfinalu ugnala petopostavljeno Poljakinjo Igo Swiatek s 6:2 in 6:4, sedmopostavljena Ribakina pa je bila s 6:4 in 6:3 boljša od Japonke Misaki Doi, ki je v četrtfinalu izločila Slovenko Kajo Juvan s 6:3, 4:6, 7:6.

Ameriško-beloruski finale na drugem melbournskem turnirju

Američanka Amanda Anisimova in Belorusinja Aliaksnadra Sasnovič se bosta merili v finalu drugega teniškega turnirja WTA v Melbournu z nagradnim skladom 239.744 dolarjev. Anisimova je v polfinalu izločila tretjepostavljeno Rusinjo Darjo Kasatkino s 6:2, 6:0, Sasnovičeva pa sedmopostavljeno Američanko Ann Li s 7.6 (4), 2:6, 6:3.

Nadal in Američan Cressy v finalu Melbourna

Španec Rafael Nadal in Američan Maxime Cressy pa bosta igrala v finalu teniškega turnirja v Melbournu (521.000 ameriških dolarjev nagradnega sklada). Nadal, prvi nosilec, je v polfinalu ugnal Emila Ruusuvuorija iz Finske s 6:4 in 7:5, Cressy pa je s 7:5, 7:6 (9) presenetil tretjega nosilca Grigorja Dimitrova iz Bolgarije.

Izidi:

WTA Melbourne 1 (239.744 ameriških dolarjev):
polfinale:

Veronika Kudermetova (Rus/3) - Naomi Osaka (Jap/1), predaja;
Simona Halep (Rom/2) - Zheng Qinwen (Kit) 6:3, 6:2.

WTA, Adelaide 1 (703.580 ameriških dolarjev):
polfinale:

Ashleigh Barty (Avs/1) - Iga Swiatek (Pol/5) 6:2, 6:4;
Jelena Ribakina (Kaz/7) - Misaki Doi (Jap) 6:4, 6:3.

Melbourne 2, WTA (239.744 ameriških dolarjev):
polfinale:
Amanda Anisimova (ZDA) - Darja Kasatkina (Rus/3) 6:2, 6:0;
Aliaksandra Sasnovič (Blr) - Ann Li (ZDA/7) 7:6 (4), 2:6, 6:3.

Melbourne, ATP (521.000 ameriških dolarjev):
polfinale:

Rafael Nadal (Špa/1) - Emil Ruusuvuori (Fin) 6:4, 7:5;
Maxime Cressy (ZDA) - Grigor Dimitrov (Bol/3) 7:5, 7:6 (9).

 

Ne spreglejte