Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 9. 2018,
6.16

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,15

2

Natisni članek

Novak Đoković Rafael Nadal Juan Martin del Potro Kei Nišikori teniški globus

Sobota, 8. 9. 2018, 6.16

5 let, 7 mesecev

42OP ZDA (ATP), 12. dan

Za krono New Yorka Đoković in Del Potro, Nadal (predčasno) končal v bolečinah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,15

2

Novak Đoković | Novak Đoković je v polfinalu brez težav izločil japonskega nasprotnika. | Foto Reuters

Novak Đoković je v polfinalu brez težav izločil japonskega nasprotnika.

Foto: Reuters

V finalu OP ZDA se bosta udarila Juan Martin Del Potro in Novak Đoković. Prvi je napredoval po vodstvu z 2:0 v nizih in predaji Rafaela Nadala. Drugi je brez izgubljenega niza premagal Keija Nišikorija. 

 

Srb v polfinalu ni imel večjih težav, Japonca Keija Nišikorija je odpravil s 3:0. Prvi niz je dobil s 6:3, drugega s 6:4,  v zadnjem pa je slavil s 6:2. Đoković bo v finalu lovil že 14. lovoriko na turnirjih velike četverice. V New Yorku se je končne zmage veselil že dvakrat, in sicer leta 2011 in 2015.

"Odigral sem dober dvoboj. V ključnih trenutkih sem bil zbran tako na drugem kot na prvem servisu. Dobro sem vračal udarce. Neprestano sem vršil pritisk, poskušal sem ga vreči iz ritma z različnimi potezami," je bil s prikazanim zadovoljen Đoković, ki je o finalnem nasprotniku govoril z izbranimi besedami.

O Del Potru z izbranimi besedami

"Pri srcu mi je, ne le kot teniški igralec, temveč tudi kot oseba. Je moj prijatelj, zelo ga spoštujem. Vsem je bilo težko, ko je bil zaradi poškodb odsoten kar nekaj časa. Je igralec za velike tekem. Osvojil je že grand slam. Brez dvoma v zadnjih 15 mesecih igra najboljši tenis v karieri."

Đoković in Del Potro sta se do zdaj srečala 18-krat, trikrat na OP ZDA. Tehtnica je močno na strani Srba, ki je slavil 14-krat. Argentinec ga je na trdi podlagi (razmerje zmag 10-3 za Srba) zadnjič premagal leta 2016 na olimpijskih igrah v Riu.

Juan Martin Del Potro bo naskakoval drugi naslov na grand slamih. | Foto: Reuters Juan Martin Del Potro bo naskakoval drugi naslov na grand slamih. Foto: Reuters Ni pričakoval, da bo še kdaj v finalu najljubšega turnirja

V finalu mu bo nasproti stal Argentinec Juan Martin del Potro, ki mu za napredovanje ni bilo treba odigrati celotnega dvoboja. Prvi niz proti prvemu nosilcu Rafaelu Nadalu je dobil po tie-breaku, drugega pa s 6:2. Po vodstvu z 2:0 je Španec obračun zaradi poškodbe kolena predal.

Del Potro bo tako napadal drugi naslov na grand slamih v karieri. Prav v New Yorku je slavil že leta 2009. "Način, kako sem napredoval, ni najlepši. Zelo rad igram proti Rafi, saj je eden od največjih borcev v tem športu. Težko mi je, ko ga vidim v bolečinah. Sem pa seveda vesel, da bom spet igral v finalu. To mi veliko pomeni. Nisem pričakoval, da bom na svojem najljubšem turnirju še kdaj v finalu. Moji najlepši spomini segajo na ta igrišča v leto 2009. A takrat sem bil še otrok, danes sem precej bolj odrasel," je po uspehu povedal 29-letni Del Potro. Rafael Nadal je po vodstvu Argentinca z 2:0 predal dvoboj. Vzrok - poškodba kolena. | Foto: Getty Images Rafael Nadal je po vodstvu Argentinca z 2:0 predal dvoboj. Vzrok - poškodba kolena. Foto: Getty Images

Nadal s težavami že od uvodnih dvobojev

"Mislim, da je vsem jasno, da mi je bilo zelo težko predčasno predati dvoboj, a na neki točki se moraš odločiti, kako naprej," je bil razočaran prvi nosilec, ki je po srečanju priznal, da se s poškodbo kolena ukvarja že od začetnih dvobojev v New Yorku.

Naomi Osaka
Sportal Mlada Japonka za veliko lovoriko s Sereno Williams
Sportal Zakaj se je Avstralec tako zelo opravičeval Đokoviću? #video
Ne spreglejte